Gaziantep son dönemde gurme turizmini en çok yaşayan şehir olunca artık burada gizli saklı mekan kalmaması çok normal. Bu şehirde o kadar fazla gidilecek restoran ve yemek var ki kaç kere giderseniz gidin farklı lezzetler bulabiliyorsunuz. Benim için Halil Usta'nın yer her zaman ayrı ama uzun süredir duyduğum Mehmet Usta'ya da her zaman gitmek istiyordum. Geçenlerde fuar nedeniyle her zaman 200'e sattıkları otel odasını 700'e satmak isteyen otellerin gazabından kaçarak farklı bir yerde kaldık ve bu otel Mehmet Usta'ya yürüme mesafesindeydi. Akşam yemeği için gidip oturunca Mehmet Usta bizi samimi bir şekilde karşıladı ve bunu her müşterisine yaptığını sonradan gördük. Eti bulmak kadar işlemek ve pişirmek de çok önemli.
Her zaman işinin başında olup tek bir yerde hizmet verirsen kaliteyi de koruyabilirsin. Masaya oturunca Karışık Kebap isteyip arkamıza yaslanıyoruz. Önce kaşık salatası,yeşillikler ve lahmacun ile başlıyoruz. Bu arada kürdana saplı lokum etler de beklerken sıkılımayalım diye baştan ikram ediliyor. Lahmacunu çok beğendim ama kaşık salatası biraz daha bol malzemeli olabilir neyse ikincisini biraz daha fazla domatesli istiyoruz ve bu sorun da çözülüyor. İnsan kaşıkla içine dalmak istiyor o kadar lezzetli. Etlere ise kıyma (simit kebabı biz gittiğimizde bitmişti) ve kuşbaşı ile başlıyoruz. Adana diye bildiğiniz kıyma çok iyi ama kuşbaşı adeta ağızda dağılıyor.
Etin lezzeti ve kalitesi her halinden belli oluyor ama önemli olan pişirmek. İçi sulu kalırken dışı da tam kıvamında pişmiş olması çok önemli. Mehmet Usta'nın ocakta çalışan ustasını kutluyorum. Bu arada finalde bir sürpriz olacağını söyleyen şefimiz küşlemeleri de masaya getiriyor. Ben küşlemenin baharatsızını severim ama ikisi de çok lezzetliydi. Etin en güzel yerlerinden birisi bana göre küşleme ama bu kadar küşleme çıkar mı derseniz orada kafamda bir soru işareti olmuyor değil. Burada olmaz ama her yerde küşleme yemeyin bence.
Final ise muhteşem oluyor. Mehmet Usta'nın özel olarak ikram ettiği etin ne olduğunu yedikten sonra öğrendik. Havalı bir şekilde kesilen ve üstüne kekik serpilerek servis edilen et pirzolanın ön kısmından çıkma. Genelde kıyma için ayrılan eti pişirmek her ustanın harcı değil çünkü çok kalın ve içi çiğ kalabilir. Ama lezzeti inanılmaz zaten Mehmet Usta "Hayatınızda böyle et yememişsinizdir" demişti haklıymış.
Enfes görünüyor, paylaşımınız için teşekkürler..
YanıtlaSil