ASMALI CAVİT - BEYOĞLU

İstanbul'da yaşayanlar meyhane açısından çok şanslı. Doğru yeri bulmak ve güzel bir geceyi damak tadınıza ve kesenize uygun bir şekilde geçirmek için gidilecek adresleri bilmeniz gerekiyor. Ben yıllardır çok sayıda meyhane gezen ve karşılaştırma şansı olan birisi olarak çok açık ve net şekilde söyleyebilirim: Asmalı Cavit en iyisi. Cavit'in yerinde İstanbul'un en lezzetli mezelerini sonunda kazık yeme endişesi olmadan yiyebilirsiniz. Eğer hafta sonu gidecekseniz mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Asmalımescit'de daracık sokakta tam Yakup'un karşısında daracık bir kapıdan içeri girdiğinizde muhteşem bir lezzet sizi bekliyor olacak. Dar kapıya aldanmayın iki katlı mekanda özellikle üst kat çok ferah ve sıkışmadan rahatça oturuluyor. 



Masanıza oturmadan alt katta Cavit Bey ile tanışmadan geçemezsiniz. Eskiden Yakup'da çalışan ve ayrıldıktan sonra bu mekanı açan Cavit aslen Trabzonlu. Personelin tamamı da Trabzonsporlu ve bordo-mavi renklere gönül vermiş durumda. Oturduktan sonra gelen meze tabağından gönlünüze göre hangi mezeyi seçerseniz seçin farkı göreceksiniz. Ama ben özellikle patlıcan salatası ve pazı kavurma yemenizi tavsiye ederim. Bunun yanında kışın ortasında o kadar lezzetli kavunu nereden bulduklarını anlayamadım. Cibes otu, levrek marine, ahtapot salatası ve fava gerçekten kusursuz. Ahtapot salatası ve Mezgit sote gibi deniz ürünleri de burada mutlaka yemeniz gereken başlangıçlardan oluşuyor. Ben rakı sofrasında ağırlıklı olarak meze ile devam edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. 



Asmalı Cavit'de işini bilen garsonların denetiminde masanız hiç boş kalmadan sohbete eşlik edecek ara sıcaklara sıra gelince ciğere ayrı bir yer ayırmanız gerekiyor. Yumuşacık gelen suyunu kaybetmeden pişirilmiş ciğer "Ben sakatat yemem" diyenleri bile kendine çekebilecek kadar güzel. Hele benim gibi sırf ciğer yemek için Edirne seyahatini iple çekenlerdenseniz of demekten başka bir şey gelmiyor elinizden. Emin olun bu ciğerin üstüne ciğer başka yerde bulamazsınız. 



Asmalı Cavit her mezenin her ara sıcağın nasıl pişirileceğini iyi biliyor ve malzemenin de kalitelisini seçiyor. Bu nedenle çoğu meyhanede "Buraya içmeye geldiler ortalama bir şeyler verelim farketmezler" anlayışı burada yok. Lezzet burada öncelik. Ama benim defalarca gitmeme rağmen anlayamadığım olay, klasik bir köftenin nasıl bu kadar farklı ve lezzetli olabileceği. Biz grup olarak ortaya sürekli köfte söyleriz ve masaya geldiği anda biter. işin sırrını sormadık ama köfte yemeden en azından tadına bakmadan ayrılmayın. Ayrıca bir kez tadına baktığım pirzola da muhteşemdi. Izgara Kalamarı çok severim ama hakkıyla yapan yere fazla rastlayamadım. İstanbul'da yediğim en iyi ızgara kalamarda Büyükada Ali Baba ve Asmalı Cavit at başı çekişirler. Kalamarı burada bütün pişirip çizik atarak servis ediyorlar. 



Patates kızartması takıntım fazlasıyla var. Başta "Rakı masasında yenmez" diyenler bile masaya gelir gelmez benden fazla yediler. Tam sevdiğim gibi ev tipi doğranmış ve sıcak sıcak gelen patates kızartmasını burnunuzdan acı fışkırtan hardalla yemenizi tavsiye ederim. Artık gecenin sonuna doğru ana yemek için yeriniz kalmadığını farkedeceksiniz. Yine de Asmalı Cavit'e gelip meşhur Izgara Hamsi yenmeden buradan çıkılmaz. Ortaya gelen hamsi "Ben doydum artık söylemeyin gerek yok" diyenleri bile tekrar acıktıracak. O kadar ki daha sonra ortaya 3 porsiyon daha söylemek zorunda kalacaksınız. Yazın hamsi yerine sardalye ızgara yapılıyor o da müthiş oluyor. 


Asmalı Cavit bence İstanbul'da en iyi meyhane. Ocak 2015 itibariyle burada bizim gibi aşırı yiyerek ve içerek adam başı 110-120 TL ödeyerek çıkabilirsiniz. Daha insan gibi yer içerseniz 100 TL'yi geçmez hesap. Değer mi bence sonuna kadar değer. Bunun yanında güleryüz, hoşsohbet, sıcak aile ortamı daha ne olsun...Sağolasın Cavit Baba... 

Adres: Asmalı Mescit Cad. No 16


Telefon: 0212 2924950



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder