RUMELİ KARDEŞLER SOFRASI - BURSA

Bursa'ya gittiğiniz zaman aklınıza ilk olarak "İskender" gelmesi ve bunu yemeniz doğal ama sürekli Bursa seyahati yapıyorsanız ve alternatif arıyorsanız size harika bir yer önereceğim. İskender güzel ama sürekli yenmiyor ve benim gibi tencere yemeği seven biriyseniz "Kardeşler Sofrası" tam size göre bir yer. Burası bir Arnavut Lokantası ve bu bile tercih edilmesi için önemli bir neden... Yeri bulmak biraz zor ama sora sora bulursanız sizi harika bir ziyafet bekliyor olacak. Güzelbahçe semtinde bilmeyen yok. Sanayide arada kalmış olsa da geniş bir otoparkı mevcut.


Ustamız Bülent Barış işinin ehli ve lezzetli yemeklerim mimarı. Burada istediğiniz her türlü tencere yemeği yapılıyor. Yazın ve güzel havalarda bahçesinde oturabilirsiniz. Gitmeden bize "Mutlaka kuru fasulye yemelisiniz" önerisini dikkate alarak ilk önce acılı kuru fasulye ile başladık. İsteyene az acılı da servis ediliyor ve tadı mükemmel. Bu arada bir seferinde tavuksuyu diğerinde mercimek çorbası ile başladım. Özellikle mercimek hayatımda içtiğim en iyi mercimek çorbası desem abartmış olmam. 



Biz söylemeden ortaya gelen çoban salata üşenmeden ince ince doğranmış ve tam olması gerektiği gibi hazırlanmış. Masaya patlıcan ezmesi ve başka bir karışık salata da siz istemeden getiriliyor. Masada herkes farklı bir şey istediği zaman ortaya çıkan görüntü ise ziyafet sofralarından farksız oluyor. 


Burada bir yemeği diğerinden ayırmak haksızlık olacağından şefimizin tavsiyesiyle aşçı tabağı olarak da bilinen  onların deyimiyle "Rumeli'de kayık tabak" istedik. Yani bütün yemeklerden azar azar konulan ver büyük bir tabakta servis edilen lezzetler topluluğu.. Bu tabak gelince "İyi ki buraya gelmişiz" diyecek ve bana selamlarınızı göndereceksiniz. 



Görüntüsü bile insanı doyurmaya yetiyor ama tatları da mükemmel. Özellikle patlıcanlı et, Arnavut ciğeri ve tandır tam not alıyor. Böyle bir tabakla insanın göz ve mide olarak doymaması mümkün değil. İşin sırrını sorduğumuzda yemeklerde ustanın yağ karışımının özel olduğunu ve tereyağ, zeytinyağı, mısırözü ve biraz margarinin özel bir oranda karıştırılıp yemeklere konduğunu anlatıyorlar. Zaten önemli olan yedikten 1 saat sonra midenizde bir yanma olmaması bu da yağın kalitesini gösteriyor. 


Bu harika tabağı mutlaka denemelisiniz. Porsiyon kallavi ve doyurucu. Buradan çıkarken "Ne yemek yedik" diyebilirsiniz ama kesinlikle hazmetmekte sorun yaşamayacaksınız. Ben Arnavut Ciğerinin çok özel olduğunu düşünüyorum. Burada yediğim ciğer gibisini başka yerde yemedim. Bir de özel bir yemek olan Kuzu Gömleğinde Ciğer ya da Ciğer Sarması siz hangi isimle söylerseniz söyleyin çok çok güzel...


Bu tabaktan sonra yenir mi bilemem ama bize ikram edilen tatlı tabağında yok yok... Buranın özel tatlısı süt helvası ortada, etrafında kabak tatlısı, şekerpare ve kazandibi dilimleri ile öldürücü bir karışım olmuş. Tabii ki yemekle birlikte harika hoşafları da tadabilirsiniz. 



Bu tabağı istemezseniz tatlı çeşitleri içinde sütlü kemalpaşa ilk tercih olmalı... Üzerine isteğe göre tahin ve kaymakla fındık konunca anlatılması zor oluyor. Diğer tatlıların hepsi de çok lezzetli...


Ben bundan sonra her Bursa seyahatimde öncelikle Kardeşler Sofrası'nı tercih edeceğim. 1951 yılından bu yana hizmet veren bu mekanı şiddetle tavsiye ediyorum. Adresi bulmak zor olabilir ama sora sora bulun. Buna değeceğini göreceksiniz. 

Adres: Gülbahçe Mah. Vardar Cd. No:36 OsmangaziBursa

Telefon: 0224 252 05 27

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder