KÜŞLEME HÜSEYİN USTA - GAZİANTEP

Gaziantep Türkiye'nin gurme başkenti olabilecek 2-3 ilimizden birisi. Buraya gelince nerede yiyeceğiniz şaşırıyor ve hangi yerel lezzetin peşinde koşacaksınız bilemiyorsunuz. Ben Gaziantep'de her zaman önceliği Halil Usta'ya veririm ama maçlar nedeniyle yaptığımız seyahatlerde Halil Usta Pazar günleri kapalı olduğu için başka yer aramaya başladık. Son gidişimizde uzun süredir adını duyduğum Hüseyin Usta'ya gitme şansı bulduk ve Halil'in alternatifini keşfettik. Burası Başpınar Sanayi Bölgesinde ve şehir merkezinden biraz uzakta ama bu yolu geldiğinize değecek emin olun. 



Restoran her zaman dolu ama Pazar günleri yer bulmak daha da zor olabiliyor. Burada Halil Ustanın izinden giden Hüseyin Usta aynı servisi devam ettiriyor. Garson siz masaya oturunca sadece "Acılı mı olsun" diye soruyor ve sonra siz "Yeter" diyene kadar etler geliyor. Acılı Menü dedikleri fiks fiyatı 35 TL olan menüde Lahmacun-Kuşbaşı-Simit Kebabı-Küşleme sırayla masanıza geliyor. Ayrıca istediğiniz kadar Kaşık Salatası ve içecek de fiyatın içinde. Biz en baştan başlayalım. Önce yeşillikler ve harika kaşık salatası masaya geliyor. 



Kaşık Salatası içindeki malzeme ve nar ekşisinin tadıyla inanılmaz bir lezzet. Emin olun bir tabak kimseye yetmiyor. Zaten içeride dizili salata tabaklarını görünce ne kadar çok tüketildiğini anlıyorsunuz. Sıcak pideler de harika. Ziyafet lahmacunla başlıyor. Fındık kadar ufak burada yapılan kadar büyük değil garsonumuzun tabiriyle "Ceviz Lahmacun" sarımsaklı ve size "Bu lahmacun ise biz ne yiyoruz" dedirtecek kadar güzel. Sonra masaya ilk gelen et Kuşbaşı oluyor. Bizim Kuzu şiş olarak da bildiğimiz etler sosuyla lezzetli ve yumuşak. İyi pişmiş ve baharatları da tam kıvamında. Yani acı ama sizi üzecek kadar acı değil...



Tam olarak kendinizi kaybetmeye başlamayın derim çünkü sırada Simit Kebabı var. Bir önceki akşam mekan olarak çok beğendiğim ama mutfağı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim Ayazhan'daki üzerinde ucuz taze kaşar ve bol fıstıkla öldürülen Simit Kebabından sonra bu adeta ilaç gibi geldi. 



Küşleme öncesinde son durak olan bu kebabın ardından sıra assoliste yani Küşleme'ye geliyor. Eti seven birisi için bence doruk noktası Küşleme... Bir et nasıl bu kadar yumuşak ve lezzetli olabiliyor ve bunu neden sadece Antep'de bu şekilde yiyebiliyoruz bilmiyorum. Ama üzerine hiç baharat ve tuz dökmeden hatta mümkünse pideyi bile karıştırmadan lokum gibi eti yiyin derim. Halil Usta ile burası bu işi başka yapıyor doğrusu.



Küşleme masaya adam başı 2 parça olarak servis ediliyor ama bununla yetinmek mümkün değil. Mutlaka ekstra 200 gr. daha sipariş veriyorsunuz. Zaten ne yazık ki bu lezzetler karşısında deyim yerindeyse "insan gibi" yemek mümkün değil. Küşleme bir hayvandan kısıtlı miktarda çıktığı için çok ucuz bir et değil. Ama yemediyseniz çok şey kaçırmışsınızdır emin olun. Yemeğin sonunda yeriniz kalsa da kalmasa da Katmer yemelisiniz. Masaya sıcak sıcak servis edilen Katmer benim yediklerimin en iyilerinden....



Bu ziyafet için Hüseyin Usta'ya teşekkürler. Servis hızlı ve güleryüzlü, hesap fiks menü dışına taşıp fazladan küşleme ve 3 tane katmer söylediğimiz için adam başı 50 TL geldi. Ben denemedim ama burada kahvaltı da veriliyormuş. Burada küşleme ve katmer yemeyen çok şey kaybeder. 

Adres: Adana yolu üzeri BP İstasyonu yanı  Başpınar - Gaziantep

Telefon: 0342 337 20 25 


1 yorum: