SUNAR'IN YERİ - BADEMLİ DİKİLİ

Ege'nin en güzel yerlerinden Ayvalık ve çevresi ise en sevdiğim bölge. Altınova'daki evimize her gittiğimde yakın çevrede keşifler yapmayı ve farklı yerlerde yemeyi alışkanlık haline getirdim. 2 sene önce gittiğim ve çok beğendiğim bir yeri de şimdi yazmak nasip oldu. Dikili'nin ilerisinde Bademli'de muhteşem manzarası ve taze lezzetleriyle Sunar'ın Yeri... Burayı bulmak biraz zahmetli gibi gözükse de gittiğinizde manzara sizi büyüleyecek özellikle de gün batımında orada olursanız. 


Sığ bir koyun yanında doğal bir bahçe içinde serpiştirilen masalarıyla mekan lüks peşinde koşanları tatmin etmeyebilir, benim gibi manzara ile rakı ikilisini ayırmaktan hoşlanmıyorsanız burası tam size göre. Sunar Ererez tarafından açılan yer ilk olarak 1975'de başka bir alanda hizmet vermiş ve 1995'den beri şimdiki yerinde bulunuyor. Önceleri ismi yokmuş insanlar "Sunar'ın yerinde buluşalım" demeye başlayınca ismi ortaya çıkmış. Oğulları Tamer ve Aytaç işi devralınca geliştirmişler. Burada sadece taze lezzetler yani ilk elden balık ve çeşitleri bulunuyor. Tek kötü yanı sadece yaz sezonunda hizmet vermesi...


Dikili bölgesinde özellikle kalamar bolca çıkıyor. Sırf bu kalamarı yemek için bile gidilir çünkü çoğu restoranda kayış gibi ithal donmuş kalamar ya da Eşek Kalamarı denen sert etli kalamarlar satılıyor. Burada yerli kalamar harika, ayrıca yine bölgenin ahtapotundan yapılan salata ve ızgarası da harika. Başlangıçta mezeler orta kararda ama bu bölgede otla ilgili her meze güzel yapılıyor siz de tercihinizi otlardan yana kullanın. 


Ortaya güzel bir salata da söylemeyi ihmal etmeyin. Burada meze ve kalamar-ahtapot ikilisinden sonra sıra balığa geldiğinde yazın biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz Mayıs ve Eylül'de daha fazla çeşit bulmanıza rağmen yazın da çipura ya da levrek sizi bekliyor. Güzelce ızgara yapılan balığınızı afiyetle yiyebilirsiniz. Balık gününe göre değişiyor şansınıza artık ne varsa... Sunar'ın yerinde ortam ve manzara o kadar güzel ki bazı ufak tefek sıkıntıları sorun etmiyorsunuz. 


Söğüt ağaçlarının altında karşınızda göl gibi duran deniz olunca servisin yavaş olması da garsonun kibar olmaması da önem taşımıyor. Ama bunları düzeltseler iyi olur doğrusu. Fiyatlar orta kararda ne ucuz ne pahalı. Buradan ahtapot ızgara yemeden çıkmayın derim. Yemeğin üstüne klasik bir helva da idare eder. Sadece manzarası için bile gidilir...

Adres: Bademli Köyü Dikili - İzmir

Telefon: 0232 677 82 01- 0532 731 72 93 

5 yorum:

  1. Güzel bir manzara ve güzel bir yemek için oturuyorsunuz , çalışan garsonlar adeta niye geldinizki der gibi bakıyor , hizmet böyle bir mekana yakışmayacak derecede kötü . ( Detaya girmeyeceğim ) . Böyle bir mekanda konu deniz ürünleri olunca benim bildiğim gelen ekmek dünden kalma olmaz , kızartılır yada mısır ekmeği servis yapılır. Zaten içkinizi yudumlamaya başlamadan bu terslikler yüzünden keyfiniz kaçıyor. Genel konuşmayım en iyisi benim keyfim fazlasıyla kaçtı. Birde nedense bizim ülkemize has bir şey herhalde böyle mekanlarda genelde menü ve fiyat göremiyorsunuz. Gidip bakıp beğeniyorsunuz. Burasıda aynen böyle keyifsilik sonrasa hesap öderken çıkan rakam olağan dışı fahiş. 3 bira , 2 kalamar tava , 1 ahtapot salata ( kalamar ve ahtapot tabakları olabildiğince ufak ) ortaya salata , 1 adet 400 - 450 grm levrek , 1 adet 350 gr çupra gelen hesap....: 167,00 TL

    YanıtlaSil
  2. BENDE GİTTİM HİÇ BİR ZAMAN BÖYLE KÜSÜRATLI BİR HESAP GELMEDİ.YEDİNİZ ÜRÜNLERİ ZATEN YAZMIŞSINIZ HEP DENİZ ÜRÜNÜ BENCE SAYDIĞINIZ ÜRÜNLER VE GELEN HASAP GAYET NORMAL BAŞKA YERDE BUNLARI YEMİŞ OLSANIZ DAHA FAZLA PARA ÖDEYECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM İNSANLARA BÖYLE GEREKSİZ yorumlar yapmayın.

    YanıtlaSil
  3. Bizde bugun manzarasina vurulup ilk kez gittik.Ortam guzel ama cesit ve ikram zayif.1 kalamar 1 salata 1 atom 750 gr sinarit 1 kutu cola gelen hesap 140 tl.Sadece yaz sezonu acikmis 1 senelik oarayi bu sekilde cikariyorlar demek.Bir daha gidermiyim sanmam.tavsiyede etmem.cay kahveyi bile biz istedik diye getirdiler sorma nezaketinde bile bulunmadilar.

    YanıtlaSil
  4. Sinarit kilo 180 barbun kilo 150 çakma kendi köylerinden toprak havuz levrek 110 ama sorarsan DENİZ deriz salak esnafız biz , deniz levrek kilo 140 en az 4 kilo veriyoz sonra millet neden yunan adalarına gidiyo dersin

    YanıtlaSil
  5. Maalesef tavsiye edemeyecegim.. Mezelerden gerek tavsiye gerekse de damak tadimiza uygun olanlardan Deniz borulcesi sadece haslanip ayiklanmis ne zeytinyagi ne sarimsagi yoktu ilave getirmelerini rica ettigim garsonun soylenmelerini duymazdan geldik. Diger mezelerde kalamar heryerde yedigimiz tatta, ahtapot izgaranin hakkini vermek lazim fakat garsonlarin tavri yenilir yutulur cinsten degil.. Yasli bir teyze geldi evladim deniz gormek icin geldim dedi gorsen nolur gormesen nolur teyze deeyip bide suyu kadinin kafasina atmadiklari kaldi vallahi yazik yaa.. Yolumuzu uzatip gelmistik sirf guel yorumlar var diye fakat bir daha gelmeyecegim ve kimseye de tabsiye etmeyecegim bir mekan olarak kalacak anilarimizda..

    YanıtlaSil