BALDIR - BUYAKA AVM

Ülkemizde et üzerine sürekli yeni restoranlar açılıyor. Özellikle son 2-3 yılda başlayan bu moda bir anda herkesi "et uzmanı" yaptı çıktı... Bu restoranlar arasında en sevdiklerimden birisi olan Özgür Şef bambaşka bir konsept ile daha karşımızda. Etin en iyi yerinin neresi olduğu hep tartışılır ve herkesin beğenisi farklı yönde olabilir. Baldır adından da anlaşılacağı gibi dananın arka bacaklarının bir kısmı ile devamında olan kuyruğunun bir kısmından elde edilen bir et. Bu et özel baharatlarıyla düşük ateşte tam 18 saat pişiriliyor ve deyim yerindeyse artık lokum gibi oluyor. Ben bu lezzeti denemek için Buyaka AVM'de açtıkları restorana gittim. İçerisi iyi düşünülmüş ve tasarlanmış. Tezgahın arkasında duvardaki büyük tahtalarda hem menü hem de etin nasıl yenmesi gerektiği açıkça yazılmış. 


Servis elemanları ve siparişi alan kasadakiler size yardımcı olmak için bilgi veriyorlar. İlk gidişte biraz bocalıyabilirsiniz. Porsiyonlara ilginç isimler verilmiş, bu biraz ergenleri gaza getirmek için de yapılmış olabilir. Delikanlı porsiyonu ismi bunun için bence... Etin uzun süre pişmesi ağızda dağılmasına yol açıyor ve gerçekten lezzetli. Et kadar detaylar da düşünülmüş ve üzerine emek harcanmış. Ekmek hamuru içinde patates ve soğan bulunuyor ve özel mayasıyla tadı çok güzel. Etin yanında tavsiye edeceğim kaşık salata önceden değil sipariş anında hazırlanıyor, ayran ise biraz cacık gibi aslında. 


Eti isterseniz sade olarak dilerseniz de değişik ilavelerle alabilirsiniz. Ben yumurtalı olanı pek tutmadım ama mutlaka beğenen olacaktır. Mantarlı ve soğanlı olanı ise çok güzeldi hatta bu iki ilaveyi aynı anda alıp tam bir lezzet patlaması yaşayabilirsiniz. Etin yanında çatal-bıçak kullanmanız tavsiye edilmiyor. Tahtada yazdığı gibi özel pidenin bir karesini kopararak eti içine alacak şekilde hazırlayıp ağzınıza atın. Acı sosla yediğinizde daha da güzel oluyor. Yanında isterseniz baharatlı patates de bulunuyor ve tadı güzel. Ben kaşık salatasını çok beğendim. Porsiyon olarak normal insan porsiyonu yetebilir. İsterseniz ilave de alabiliyorsunuz. 


Baldır'da ete doyarak kalkıyorsunuz. Servis de masa düzeni de başarılı. Yemeğin sonunda ise adını giderek daha fazla duymaya başladığımız bir tatlı olan Trileçe yiyebilirsiniz. Arnavut tatlısı olan ve pek bilinmeyen Trileçe gerçekten hem hafif hem lezzetli. Baldır çok ucuz değil ve ilaveler biraz kafa karıştırıp hesabı şişirebiliyor ama sonuçta bu konsepte de saygı duymamız gerek. Unutmayın iyi et yemek istiyorsanız ucuza kaçan yerlerden uzak durmanızda fayda var. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder