KALNTERİMİ RESTAURANT - MYTİLENE

Midilli adasındaki son günümüzde feribotun kalkacağı adanın en büyük yerleşim merkezi olan Mytilene'de vakit geçirmeye karar verdik. Burası diğer yerler gibi küçük ve otantik değil daha çok bir şehir havasında. Zaten adada en fazla nüfus burada yaşıyor. 45 dereceyi bulan sıcakta kiralık arabayı teslim ettikten sonra 200 metre yürüdük ve ter içinde kaldık. Yemek için bize önerilen Kalnterimi'yi çarşı içinde bulunca çölde vaha bulmuş gibi sevindik. Gölge ve esen bir yerde adından da anlaşılacağı gibi kaldırımın üstünde şirin bir restoran. Burası feribotu bekleyen Türklerin ve ağzının tadını bilen Yunanlıların uğrak noktası. 



Biz gittiğimizde sadece 1 boş masa vardı ve içerisi öğlen ouzosuna gelmiş Yunanlı doluydu. Masamız hazırlandı ve siparişleri almak için gelen kadın garsonumuz Türkçe anladığı için işimiz kolay oldu. Biz 4 gündür ahtapot ve kalamar yemekten bıktığımız için burada farklı şeyler denemek istedik. Ama etraftaki görüntü burada da ahtapot ve kalamarın iyi yapıldığını gösteriyordu. Garsonumuz bize etli yaprak sarma önerdiğinde "Bizde kralı var" dedik ama ısrarla "Bunu başka yerde bulamazsınız" dedi. Ortaya söyledik. Ve sonuçta o haklı çıktı. Üzerine yaptığı harika sos ile yaprak sarma inanılmazdı. Sonra o sosun tarifini de aldık tabii ki...



Yine Greek Salad söyledik ve üzerinde kekikli peynirle mükemmeldi. Ayrıca bizim Kelle Peyniri dediğimiz peynir kızartılarak getirildi ve onu da çok beğendik. Masanın sarma ile birlikte yıldızı ise ot salatası oldu. İçinde radika, kuzukulağı ve turp otu olan bu taze lezzet limonla harika gidiyor. Burada zengin bir zeytinyağlı menüsü var. Yine başka yerlerde de sık sık gördüğümüz ve ufak köfteye benzettiğimiz tabağın içinde aslında bakla olduğunu öğrendiğimizde ise şaşırdık. Yunanlılar mutlaka meze olarak bakla yiyorlar. Burada yine patlıcan ezme yani herse sipariş etmeden duramadık çok güzeldi. 



Kabak çiçeğinin hem dolmasını hem de içine peynir koyarak kızartmasını yapıyorlar. Burada menüde İzmir Köfte görünce çok şaşırdım ama deneme şansım olmadı. En sevdiğim balıklardan olan Sardalye ise tam mevsiminde olduğumuz için tercihimiz oldu. İri sardalyeler ızgara pişmiş ve tam kıvamındaydı. İnsan yemeye doyamıyor. Bizde hala ufacık sardalyeler servis ediliyor. Taze balık iyi de pişirilince bir başka oluyor. Ben ızgara köfte istedim ama bizdeki köfteleri düşününce biraz hayal kırıklığına uğradım. Masadaki tek vasat yemek köfteydi. 



Burada şarap sosunda ahtapotu da iyi yapıyorlar. Yemeğim sonunda ikram olarak bademli pasta veriyorlar, tadı güzel. Ev yemekleri ve zeytinyağı konusunda başarılı bir yer ama bizim tarafta Ayvalık'taki Paşa Lokantasıyla boy ölçüşemez. Yine de eğer Mytilene'de acıkırsanız ilk tercihiniz burası olmalı. Yemek sonunda gelen hesap adam başı 13 euro oldu. 

Adres: Thasou 2 Mytilene - Lesvos

Telefon: 00 30 2251 046577

1 yorum:

  1. paşanın yurt dısındakı emsallerıyle kıyaslanması gurur verıyor

    YanıtlaSil