TRİENA RESTAURANT - MOLİVOS

Tam 40 yıldır karşıdan baktığımız Midilli adasına neden daha önce gitmemişiz hayret ediyorum. Arada fazla mesafe yok ama kalite ve lezzet olarak inanın çok mesafe var. Midilli'ye Jalem Tour'un bu yıl hizmete soktuğu katamaran ile 40 dakikada kolayca ulaştık. (Gidiş-Dönüş 35 Euro) Adada günlüğü 50 euroya kiraladığımız arabalara atlayarak 1 saat 15 dakika uzaklıktaki Molivos'a geldik ve Adonis Hotel'e yerleştik. Yol dağlardan geçiyor ve virajlı ama keyifli. Otel ise konum olarak mükemmel yerde, odalardaki mobilyalar biraz eski ama yeterli. Balkonundan harika kale manzarası görülüyor ve denize 5 dakika uzaklıkta. Otelde 2 kişilik odanın fiyatı 50 euro... Ben denize sıfır olan Molivos 1 için de olumlu şeyler işittim bir dahaki sefere bu oteli deneyeceğim. 



Otele yerleştikten sonra çok acıktığımız için yakında bir yer aradık ve tam deniz kenarında yer alan Triena Restaurant'da karar kıldık. Manzarası çok güzel ve tam bir aile işletmesi. Burada siz masaya oturunca hemen kağıttan masa örtüsü ile masa kaplanıyor ve servis getiriliyor. Ardından az buçuk Türkçe de bilen garsonumuz gelerek detaylı bir şekilde siparişlerimizi alıyor. Adanın yabancısı olduğumuzdan ve porsiyonları bilmediğimizden aslında ne kadar çok sipariş verdiğimizi yemekler gelince anlıyoruz. 



Öncelikle içeceklerden bahsetmek gerekirse Mythos birasını ilk kez içtim ve beğendim ama Alpha daha güzel. İsterseniz adanın kendi üretimi şaraplar da mevcut. Yemeğe başlangıç olarak olmazsa olmaz Greek Salad söyledik. Bizim çoban salatanın irice doğranmış ve üzerine bir kalıp peynir eklenmiş olanı. Ama peynir çok lezzetli. Musakka ise burada biraz farklı yapılıyor. İçinde patlıcan,patates,biber ve et olan musakka güveçte ve üstünde eritilmiş peynirle geliyor. Ben çok beğendim. Masanın favorilerinden birisi de patlıcan ezme oldu. Tadı harikaydı. Ekmekleri de tam köy ekmeği ve kalın kabuklu. Bu lezzetlerle başladık ama neredeyse ana yemekler gelmeden neredeyse doyduk. 



Sıra geldi deniz ürünlerine... Ben ve Ebru birer porsiyon ızgara kalamar ve ızgara ahtapot söyledik ve paylaşmaya karar verdik. Gökçe kılıçbalığı ızgara isterken, Şebnem midye söyledi. Feyza-Onur ise bizimle aynı siparişi verdi. Tabii ki ortaya gelen patates kızartmasını da unutmayalım. Bizim gittiğimiz gün Türkiye'den gelen bir tur vardı ve masalar doluydu bu nedenle servis biraz yavaş kaldı ama siparişlerimiz birer birer gelmeye başlayınca bunu hemen unuttuk. Izgara Kalamar inanılmaz büyük ve doyurucu olarak geldi. İyi pişmiş ve içi sulu kalmıştı. Izgara ahtapot geldiğinde ise şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim. Porsiyona bakın ve siz karar verin. Hatta garsona emin olmak için "Bu 1 porsiyon mu" diye sordum ve "Evet" cevabını alınca yıllardır ülkemizde küçücük tabaklarda fahiş fiyata yediğimiz deniz ürünleri aklıma geldi. Kalamar ve ahtapotun fiyatı 8 euro... 



Yıllarca kazık yemenin acısı bir yana bu ahtapotun lezzeti bir yana değişik duygular içinde kaldım. Masaya gelen midye ve kılıçbalığı filetonun da tadına baktım. Ülkemizde yine çok pahalı satılan kılıçbalığı harika ızgara edilmiş ve eti yumuşacıktı. Midye ise harika bir sosla hazırlanmış ve çok lezzetliydi. Triena adada en beğendiğim 2. restoran olmayı başardı. Üstelik kalabalığa rağmen garsonumuzun yüzünde gülümseme hiç eksik olmadı.



Burada biz denk gelmedik ama Cumartesi akşamları sirtaki eşliğinde Yunan Gecesi düzenleniyor. Bu yemeğin sonunda bir sürü bira ve kola ile hesap 6 kişi için 115 euro oldu. Ama yemediğimiz bir şey kalmadı. Yolunuz Midilli ya da onların dediği gibi Lesvos'a düşerse kesinlikle Molivos'ta kalın ve Triena'ya gidin.

Tel: 00 30 225 307 1350

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder