Mekanın dekorasyonu çok zevkli, servis güleryüzlü ve hızlı bunlar olumlu notlar ama ya lezzetler... Bu semtte mekanlar artmaya başladığı ilk yıllarda "Nasıl olsa doluyor" anlayışıyla mutfağa fazla önem verilmedi. Ama son dönemde seçici müşteri portföyüyle birlikte mutfak daha önem kazanmaya başladı. Hayat bu konuda benden geçer not almayı başardı. Masaya oturunca rakı bardaklarının altındaki dantel desenli süsleme göze çarpıyor. Bana göre değil ama şık... Sonrasında ise meze tabağı geldiğinde işiniz zorlaşıyor.

Mezelerden denediklerimle ilgili size tavsiye edebileceklerim arasında fesleğenli mezgit marine ön plana çıkıyor. Fesleğen sosuyla hazırlanan mezgit çok lezzetli ve rakıya iyi eşlik ediyor. Bunun yanında yine deniz mahsulünden gitmek isterseniz levrek sarma bence çok başarılı. Bu iki mezeyi özellikle ön plana çıkardım çünkü masada en beğendiğim mezeler bunlar oldu.Klasik mezelerden börülce salatası, patlıcan salatası ve fava belirli bir standardın üstünde ve lezzetli..

Rakının yanında kaliteli malzemeden hazırlanmış ve iyi bir ustanın elinden çıkan mezeler olduğu zaman gece daha keyifli hale geliyor. Bunun için öncelikle iyi ve doğru alışveriş ve usulüne uygun pişirmek çok önemli. Kullanılan yağın kalitesi ve oranı da mezelerin güzel olmasını sağlayan en önemli faktörlerden. Ahtapot Salatası vasatın üstünde sayılabilir, bunun yanında pazı ve kaya koruğu da ot olarak mutlaka masada olması gerekenlerden. O gece benim önerimle kaya koruğunu üzerinde cevizle servis ettiler ve masadaki herkes çok beğendi. Cevizin tadı kaya koruğunun aşırı ekşi tadını dengeliyor.

Mezeler içinde beğenmediğim sadece lakerda oldu. Torikten yapılan lakerda her yerde iyi çıkmıyor, zaten yapılması kolay değil ve tadının tutması için ustalık istiyor. Burada yedğim lakerda yavan ve kötüydü. Ama lakerda dışında masaya gelen mezelerin hepsini beğendim. O da nazar boncuğu olsun artık. Ara sıcak olarak istediğimiz Kalamar Izgara ise bütün olarak masamıza geldi ve garsonumuz önümüzde dilimledi. Hep söylüyorum bacakları olmayan Bu bile ince düşünüldüğünü gösteriyor. Ayrıca Ahtapot Izgara da çok iyi marine edilmiş ve soslanmıştı. Onu da çok beğendim.

Deniz ürünleri mezeleri ve ara sıcakları gayet başarılıydı. Diğer ara sıcak olarak istediğimiz ve benim rakı masasındaki olmazsa olmazım ciğer ise o kadar iyi gelmedi. Bu işte 1 numara olan Asmalı Cavit'in ciğeri kadar iyi olmasını zaten beklemiyordum, biraz fazla yağlı ve yeteri kadar pişmemiş ciğer gecenin hayal kırıklığı oldu. Hele yanında istediğimiz patates kızartmasını hiç söylemeyelim. Yağ kızmadan atılmış ve acele çıkartılmış patates bu kadar şık bir yere yakışmadı.

Ana yemek olarak balıkla devam edebilirsiniz çünkü şef deniz ürünleri işinde tam not aldı. Sonuç olarak ciğer ve patatese girmezseniz Hayat size tavsiye edebileceğim bir mekan. Burada 3 kişi bir 70'lik ile ana yemeğe dokunmadan 300 TL hesap ödedik. Cihangir şartlarında bence normaldi. Hem mekanın şıklığı hem de lokasyon açısından iyi not alan Hayat 1-2 eksiğini de giderirse tam not alacak kadar iyi yolda....
Adres: Akarsu Caddesi No: 25 - 34433 - Cihangir İstanbul
Telefon: 0212 293 53 74
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder