Tüm dünyada İtalyan Mutfağı en fazla tercih edilen mutfakların başında geliyor. Bunun nedeni de basit ama bir o kadar lezzetli yemekleri bünyesinde barındırması. Ülkemizde de İtalya ve yemek denince akla Pizza ve Makarna geliyor. Bunların baskın olduğunu kabul edebiliriz ama İtalyan Mutfağında inanılmaz başka lezzetlerin de olduğunu unutmayalım. Neyse lafı uzatmadan size İstanbul'da en sevdiğim İtalyan lokantasından bahsetmek istiyorum. Burası Caddebostan'da Barlar Sokağında 22 yıldır aynı kaliteyle hizmet veren İl Padrino...
Tabii ki hemen başka mekanları örnek vererek "daha iyisi vardır" diyebilirsiniz ama zevkler farklıdır. Burasını benim gözümde "En İyi" yapan başlıca özellik aile ortamında kasıntıdan uzak sıcak bir mekan olması. Özellikle İtalya'ya gidenler bilir, mahalle aralarında ufak lokantalar aslında en iyi yemeği bulabileceğiniz yerlerdir. İl Padrino işte bu sıcak havayı yakalamış ve bir kez giden bir daha gitmekten kendini alamıyor. Özellikle güzel havalarda bahçesi harika oluyor. Ama içerisi de yıllardır değişmeyen klasik dekorasyonuyla ferah ve güzel.
İl Padrino'da kendinizi çok rahat hissetmeniz için her şey yapılıyor. Ama sadece bu güzel atmosfer yeterli mi? Tabii ki değil... Buarada lezzet olarak da memnun kalmanız gerekiyor. Öncelikle iyi bir şarap menüsü var ve fiyatlar piyasa şartlarında makul. Yemeğe gelecek olursak: Başlangıç olarak mutlaka mozzarella tabağı sipariş edin. Böyle bir lezzetle yemeğe başlamanız gerekiyor.
Pasta yani makarnalar tam kıvamında hazırlanıyor. Ebru'nun birinci tercihi olan Spaghetti di mare yani deniz mahsullü spaghetti gerçekten çok başarılı. Benim 1-2 kez denediğim Penne Arabiata da gayet iyiydi. Burada bütün makarnaları deneyebilirsiniz hepsini yapmayı çok iyi biliyorlar.
Pizza kısmına gelecek olursak burada ne zaman pizza yediysem hep memnun kaldım. İncecik açılan pizza hamuru işin sırrı ama pişirmesini bilmek en önemlisi de malzemeyi kaliteli almak gerekiyor. Benim favorim eğer mevsimiyse enginar kalbi kullanılarak yapılan Quattro Stagioni olacak. Bunun dışında denediklerim içinde Carpaccio ve Quattro Formaggi (Dört Peynirli) size tavsiye edebileceklerim arasında. Aslında Napoli'de de inanıldığı gibi gerçek pizza sadece Domates ve Mozzarella ile yapılır.
Pizza ve makarnalar gerçekten çok güzel ama et yemek isterseniz de sizi harika bir ziyafet bekliyor. Bonfile ya da antrikot ilk tercihlerim. Somon ızgarayı da tavsiye ederim.
Kendinizi mutlu ve rahat hissettiğiniz yerler size her zaman "en iyi" olarak gözükür. Ben İl Padrino'yu böyle görüyorum. Ataşehir'de de bir şubeleri var ama kusura bakmasınlar Caddebostan kadar sıcak bir ortama sahip değil. Anadolu Yakasında 22 yıldır bir klasik olmayı başaran İl Padrino'da gecenin sonunda tiramisu yemeden kalkılmaz. Süper yapıyorlar.
İtalyan restaurantlarında hesap biraz tuzlu gelebilir ama İl Padrino'da bu rakam sizi kesinlikle üzmeyecektir. Tamam çok ucuz değil ama zaten menüde fiyatlar yazıyor ve her bütçeye göre yemek var. Ben size kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyorum.
Adres: İskele Sokak No:8/C Caddebostan- İstanbul
Telefon: 0216 385 93 19
http://www.ilpadrino.com.tr/caddebostan.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder