BALIKÇI KAHRAMAN - RUMELİKAVAĞI

Balıkçı Kahraman'ı buraya yazıp yazmamayı uzun süredir düşünüyorum aslında. Bunun nedeni kesinlikle lezzetle ilgili değil, nedeni burayı tavsiye edince gidenlerin hesabı gördüğünde beni saygı ve sevgiyle anmalarından korkmam. Ama burada yediğiniz kalkanı başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz için senede 1 kere hadi 2-3 senede bir mutlaka gitmelisiniz. Balıkçı Kahraman Rumelikavağında ve yol uzun ama buna da değecek emin olun. Denizi görmüyor ama kimin umurunda, yemeklerden denize bakmaya fırsat olmaz zaten. 



Buraya haftasonu rezervasyon olmadan gitmeyin yer bulamazsınız. Kahraman'a gidip masaya oturunca mekanın basitliği ile önceden duyduğunuz hesap faciaları arasında bağ kurmaya çalışmayın. Tezgahta duran harika kalkanlar ve diğer taze balıkları görünce zaten iştahınız açılacak. Kahraman her daim dükkanın içinde ve özellikle devamlı müşterileri ve ünlülerle yakından ilgilenerek adeta elleriyle yediriyor. 



Balığa geçmeden domates salatasından bahsetmek gerekiyor. Karadeniz tarafındaki bostanlardan getirdiği ve lezzeti 20 yıl önceki gerçek domates gibi olan harika kokan bu domatesler sadece burada bulunuyor. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama böyle domates olmaz. Soğanlar ise tatlı soğan peşinde koşan benim arayıp da bulamadığımız cinsten. 



Burada lakerda sevenler "takoz" olarak bilinen torik lakerdasından çok memnun kalacaklardır. Ayrıca sobada kızarmış tadında ekmekler ve olmazsa olmaz mısır ekmeği de masaya gelince yağa banarak bu salatanın tadı daha iyi çıkacaktır. 



Farkındaysanız daha balığa gelmedik. Bence kalkan yemeye niyetiniz varsa ara sıcak kısmını da meze kısmını da çok abartmayın. Ama ben yerim derseniz tereyağında karides ve kalkan ciğeri gibi harika lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. 



Gelelim asıl meseleye. Kalkan belki de en lezzetli ama bir o kadar da pahalı bir balık. Porsiyonu 70-80 TL'den satılıyor ve bu değerli balığı ızgarada yapacaksanız pişirmeyi de bilmeniz gerekiyor. Mangal ve ızgarada balık pişirmek ustalık ister hele kalkanı bütün olarak yapacaksanız bu işin ehli olmanız şart. Kahraman kalkanı bütün olarak en iyi yapan yer... Kendine özgü tekniğin sırrı ise ızgarada balık pişerken üstüne bir kapak kapatması. Böylece kalkan lokum gibi ve harika pişerek masanıza geliyor. 



Burada size düşen bu değerli balığın tek bir parçasını bile ziyan etmeden yemek. Bunun için acemi iseniz tecrübeli servis elemanları hatta bizzat Kahraman balığı servis ediyor. Yanağı en lezzetli yeri onu bırakmayın. Burada kalkan yediğinizde bambaşka bir aleme gidiyorsunuz, gecenin sonunda hesap gelince bence tam bu anı hatırlayıp gevşeyebilirsiniz. Kalkan yemezseniz her balık çok taze ve hepsi iyi pişiriliyor. Özellikle tekir ve levrek tavsiye ederim. 



Tatlı işinde de ustalar. Canınız ne isterse bu harika ziyafetin üstüne yiyebilirsiniz. Kahraman'da yüzünüzde gülümseme ile memnun şekilde ayrılmadan hesap kısmına gelince biraz neşeniz kaçabilir. Malum kalkan pahalı bir balık bütün olarak yediğinizde işin boyutu farklı olması da normal. Biraz içki mezeler ara sıcaklar derken burada adam başı 150-200 TL arasında bir parayı gözden çıkartmanız gerek. İçki olmazsa hesap da biraz düşer.. 
Dedim ya bütçenize göre ister 2-3 senede bir isterseniz yılda bir kez gidin ama hayatınızda bir kez de olsa bu lezzeti tatmanızı öneriyorum. Emin olun değecek...

Adres: Rumeli Kavağı Mah. İskele Cad. 34450 - R.Kavağı 

Telefon: 0212 242 98 99 

http://www.balikcikahraman.org/

Menüye ulaşmak için: 

https://www.zomato.com/tr/istanbul/balikci-kahraman-rumelikava%C4%9F%C4%B1-istanbul/menu#tabtop


1 yorum:

  1. Birde tarih yazsaydınız. Bu kişi başı 150-200 lira acaba 2015 fiyatımı yoksa 90 ların fiyatımı bilirdik...

    YanıtlaSil