Geçen hafta Basketbol Türkiye Kupası maçları için Eskişehir'e gittik. Güzel ve keyifli bir turnuva oldu ve Eskişehir'i çok beğendim. Yılmaz Büyükerşen'in yarattığı mucize ile Anadolu Üniversitesi'nin modern yüzü birleşince genç ve aydınlık yüzlü bir şehir ortaya çıkmış. Eskişehir denince akla gelen ilk yemek ise "Çiğ Börek" ya da onların yazılmasını istediği şekliyle "Çibörek"
Papağan Çiğ Börek bu konuda ilk akla gelen yer ve gerçekten işi biliyorlar. Ufak bir dükkan ve günün her saatinde kapıda biraz beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Ama emin olun beklediğinize değecektir. Tam çarşıda merkezi bir konumda olan dükkan eski ama önemli olan masaya gelen lezzet.
Burada çeşit yok. İsteyene malzemesi bol seçeneği var ama yoğunlukta onu da çıkartmıyorlar. Siz masaya oturup sıcak sıcak gelen çiğböreği beklemeye başlayın en iyisi. Çiğ Börek çok lezzetli ve insan kendini kontrol edemiyor yemeye başlayınca...
Bu mekana uzun ömürlü olması nedeniyle "Papağan" ismi verilmiş. Ayrıca çiğ börekte kullanılan kıymanın mutlaka çiğ olması gerektiğini söylüyorlar. Bir de buraya gidince "Başka neli var" diye sormayın çünkü çiğ börek sadece kıymalı olurmuş.
Böyle yerleri çok seviyorum. Tek bir şey yap onu da mükemmel yap. Papağan'da fiyatlar da tam kesenize uygun. 4 çiğbörek ve 1 ayrana 6 TL vererek çıkın. Bu arada Eskişehir'de 4 çeşit yemek ve salata ikramımız tabelsı asan lokantada bunlara sadece 5 TL ödendiğini görünce de ufak bir şaşkınlık yaşadım.
Eskişehir'de yenilmeyecek tek yerde temişssiniz. İçeride TATAR yoksa orada çibörek yenmez ;) Alpu çibörek doğru adres bir dahakine onu deneyin ;)
YanıtlaSilwww.gezgingunlugu.com