CEMAL-CEMİL USTA - BURSA

Bursa'nın benim hayatımdaki rolü büyük. 1996'da Olay TV Spor Müdürü olarak 1 yıl boyunca Bursa'da çalışma imkanı buldum ve şehri çok sevdim. Şehri sevdim ama asıl o şehirden birini daha da çok sevdim. Bursa'da basketbol maçında tanıştığım eşimi bana kazandırdığı için bile Bursa benim için çok özel bir yer...
Bursa'da İskender ( Ya da sadece bir yer ismi tescilldiği için şimdi kullanılan adıyla Bursa Kebabı) yemek için gidilecek 2-3 iyi adres var. Ama benim ilk tercihim eski garaj'da yer alan Cemal-Cemil Usta.


Burada İskender yemek ayrı bir keyif çünkü kullandıkları et ve pişme şekliyle diğerlerinden bariz şekilde ayrılıyorlar. Ufacık bir dükkanda adeta alt alta üst üste yenen bir kebap güzel değilse kimse bu eziyeti zaten çekmez. Döner saat 11.00 gibi hazır hale geliyor ve saat 17.00 gibi bitiyor. Bu saatler arasında yer bulabilirseniz mutlaka tadına bakmalısınız.


Burada kullanılan dana eti ve domates sosuyla tereyağı özel olarak hazırlanıyor ve lezzetin sırrı biraz bunlarda. her ne kadar son gittiğimde eskiden olduğu gibi yedikten sonra kendimden geçmesem de hala uzak ara en iyi iskenderi yaptıklarını söyleyebilirim. Tabii alttaki resimde görülen kombinasyon mutlaka olmalı. Yani 1.5 porsiyon kebap, salatalık turşusu, Uludağ gazozu ( İsteyen özel şıra içebilir) ve masada Olay gazetesi...


Burada Uludağ Kebabının porsiyonu 20 TL ama 1 porsiyon diye verilen tabak gerçekten çok ufak. Hatta eskiden ilave olarak bu tabakların kullanıldığını düşünüyorum. Normal bir insan 1.5 yemeden burada doymaz. Bu da 30 TL yapar. Biraz pahalı ama bence değer. 


Uzun seneler boyunca şube açmadılar ama sonrasında eski garajın yerine yapılan beton yığını Kent Meydanı'nda ilk şubeyi açtılar. Sonrasında İstanbul Ataşehir ve Ankara'da birer şube daha var. Buradaki etler ve diğer malzemeler hep Bursa'dan geliyor. Henüz burada İskender yemediyseniz mutlaka bir kez uğrayın ve tadına bakın derim. 




Sitelerinde daha fazla bilgi var http://www.uludagkebapcisi.biz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder