Yalıkavak'ta yeni açtığı devasa yere göre burası daha ufak ve şirin. Balık restoranlarına gittiğimizde gerçekten balık yemek istiyorsak mezeyi sınırlı tutmaya çalışıyoruz. Bu nedenle harika gözüken meze dolabından az sayıda seçim yaptık. Enginar kalbi gerçekten nefisti. Domates soğan salatasında kullanılan domates ise harikaydı.Ahtapotlu enginar, girit ezme ve köpoğlu ile masayı donatarak aslında fazla meze söylemiş olduk ama değdi. Özellikle Köpoğlu yediğim en iyisiydi diyebilirim. Enginar ise körpe ve yumuşacıktı. Ege'de olunca balık öncesi bunları söylemek farz oluyor.
Gelelim Sait'in medarı iftiharı olan deniz ürünlerine... Tadı uzun yıllar geçmesine rağmen damağımda kalan kalamar dolması yine lezzetliydi ama biraz ufaktı. Ahtapot ızgarayı Yunan adalarında özellikle de Midilli'de yedikten sonra ülkemizde yapılanları beğenmez olmuştum ama Sait bu görüşümü değiştirdi. Ahtapot Izgara lezzetli içi sulu dışı hafif sert olarak servis edildi ve tam not aldı. Ahtapotu lokum gibi yemek isteyenlere şarap sosunda yapılanı tavsiye ederim. Gerçek ızgara ahtapotun dışı biraz sert olarak kalmalı ve tabii ki düğmeleri ile yemeniz gerekiyor. Gecenin sonunda yediğimiz barbun ise finale yakıştı doğrusu. Barbun diye iri tekirin yutturulmaya çalıştığı yerlere inat gerçek kaya barbunu büyük ve lezzetliydi.
Gecenin sonunda ikram edilen incir tatlısını ise o kadar çabuk yemişiz ki fotoğrafını çekemedik. Güzel bir ortamda inanılmaz özenli bir servis ile yenilen bir akşam yemeği için tavsiye ederim. Sezonda fiyatlar değişir mi bilemem ama Nisan 2018'de bütün bu yediklerimiz ve 35'lik ile birlikte 370 TL ödedik. Yemek sonrasında hemen karşıdaki Marina Yacht Club'ta canlı müziğe devam edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder