Samsun denince akla ilk gelen yemek tabii ki pide. Çok farklı yerlerde pide yedik ve çoğunu beğendik. Son gidişimde maç sonrası uçağımızın kalkmasına kısa bir süre kalktığı için merkeze değil yakınlarda bir yere gitmek istedik. Çarşamba Havalimanı'nı biraz geçince Dikbıyık beldesinin girişinde Huzur Pide'yi bulduk. İyi ki de bulmuşuz bazen böyle tesadüf eseri gittiğimiz yerler beklediğimizden güzel çıkıyor. Klasik bir pideci ama buranın yerlileri pide malzemesini evlerinde hazırlayarak getiriyorlar. Biz gittiğimizde akşam için bayağı bir sıra vardı ama sağolsunlar fazla bekletmediler. Masaya gelen salata çoğu yerde olmadığı kadar lezzetli ve zengindi.
Pideleri beklerken bize ikram olarak lahmacun göndermeleri esnaflığı ne kadar iyi bildiklerini gösteriyor. Lahmacun vasatın üstünde iyiydi. Zaten çok açtık ve iyi gitti. Sonrasında pidelerin nasıl yapıldığını görmek için fırına gittim ve inanılmaz bir hızda hem bizim pidelerin hem de iç getirip bekleyenlerin pidelerinin hazırlanmasına şahit oldum. Buranın klasiği kapalı kıymalı pide. Zaten evlere sadece bu yapılıyor. Biz masaya hem kapalı kıymalı, hem de kuşbaşılı yumurtalı sipariş ettik. Pide porsiyonları kallavi olunca 1 söylemek fazla fazla yetiyor. Kapalı kıymalı inanılmaz güzeldi. Ben bu bölgede yapılan ince hamurlu pideyi Trabzon'daki kalın hamurlu olana tercih ederim.
İncecik hamurun avantajı hafif olması. Kullandıkları iç malzemesi de çok kaliteli ve yedikten sonra midemizde yanma yapmadı. Kuşbaşılı yumurtalı pide lezzet olarak kapalı kıymalı ile yarışır. Onu da güzel yapmışlardı. Yemeğin üstüne tatlı yemek için yerimiz kalmadı ama tatlı çeşitleri de mevcut. Benim dikkatimi çeken evden gelen pide içlerinin çeşitliliği oldu. Herkes kendi zevkine göre kıymaya farklı bir baharat ya da ot katmıştı. Her gelen en az 30-40 pide eve götürüyordu. Pideye sürülecek yağı bile kendileri getirmişlerdi.
Kısaca Samsun'da Çarşamba tarafında acıkırsanız yol üstünde Huzur Pide sizi fazlasıyla memnun eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder