Bu kadar ince düşünülerek hazırlanmış bir yerde insan kendini iyi hissediyor. Ama ya yemekler nasıl? Bu sorunun cevabını da çok geçmeden öğrendik. Kahvaltı için gittik ve doğal olarak kahvaltı tabağı istedik ama Bülent Başkan "Karnınızı bununla doyurmayın" diye uyardığında başımıza gelecekleri anlamalıydık. Kahvaltı tabağı 1 kişilik geldi ve güzeldi ama peşinden art arda gelenler inanılmazdı. Kuymak tam kıvamında ve iyi tereyağı ile hazırlanmıştı. Kavurmalı yumurta için ayrı bir sayfa yazılır. İçinde karamelize soğan da olan kavurmalı yumurta gerçek bir lezzet başyapıtı ve yemeye doyamadık.
Giresun'da Pazar kahvaltılarında pideden başka bir şey yenmezmiş. Burada pide ayrı bir kültür ve pideyi en iyi yapan yerlerin başında Giresun ve ilçeleri geliyor. Durum böyle olunca da pidelerin arkası kesilmedi. Herkese adam başı 1 kapalı kıymalı, ortaya kavurmalı, peynirli derken masa pideyle doldu. Kapalı Kıymalı olmazsa olmazı ve ben ince hamurundan dolayı çok beğendim. Bu pideye kıymayı kavurarak koyuyorlar. Çiğ kıymadan domates ve biber ekleyerek yapılan açık kıymalı da güzel. Ortasında yumurta ile Peynirli Pide için kullandıkları peynir lezzeti beraberinde getiriyor. Pide şöleninde Corylus tam not aldı. İsteyene pizza da var ama ne gerek var.
Biz kahvaltı için geldik ama diğer öğünlerde de son derece zengin bir mutfağa sahip olan Corylus Cafe dünya mutfağı ve Türk mutfağından çeşitler sunuyor. Bu arada Corylus da Latince Fındık demek. Bülent Bey ve eşinin sıcak ilgisi de sadece bize değil tüm gelenlere aynı derecede. Tatlı kısmına gelecek olursak ayrı bir dünya. İşin başında ustaya "Buraya krem şanti" giremez diyerek maça 1-0 galip başlamışlar. Fırın kısmında poğaça ve böreklerin yanında tatlı kısmındaki pastalar çok kaliteli ve lezzetli. En çok Malaga ilgi görüyormuş. Kendi yaptıkları çikolatalar ve makaronlar da üst düzey bir tatlı dükkanı ölçüsünde.
Giresun'a yolunuz düşerse buraya uğramanızı tavsiye ederim. Bir iş severek yapıldığında ve detaylara önem verildiğinde ortaya nasıl bir kalite çıkıyor göreceksiniz.
Bukadar detaylı anlatımdan sonra bende Giresuna önümüzdeki hafta ziyaretim olacaktı burda yemek nasibimse inşallah bakalım .Paylaşımınıza Teşekkür Ediyorum .
YanıtlaSilDeğerli Paylaşımlarınızdan Òtürü Teşekkür Ediyorum . . .
YanıtlaSil