EFSANE PROF. SADIK USTA - ANKARA

Ankara'ya sık sık maç için gidiyoruz. Her seferinde aynı yerlerde aynı şeyleri yemekten sıkılmıştık ki geçen sezon Türk Telekom'u çalıştıran Haydar Kemal Ateş bize bir yer önerene kadar. "Siz İstanbullular ezberlediğiniz yerlere gidiyorsunuz. kebap yemek için Adana'ya gitmeye gerek yok" dedi ve bizi Prof ile tanıştırdı. O tarihten itibaren bizim ekip ne zaman Ankara'ya gitse Esat'da Prof'un Yeri tek adresimiz oldu. En son kalabalık bir medya grubunu götürdüm ve herkes bayıldı. Büyükesat'ta yokuşu çıkınca hemen sağda yer alan Prof. kebap sevenler için bir cennet...


Önce ustadan bahsetmek gerek sanırım. Sadık Usta Urfalı ve hayatını bu işe adamış. Ankara'da ufacık dükkanında en güzel kebabı yapmaya karar verince tüm detayları düşünmüş ve lezzet için araştırma yapmış. Mesela ocakta kullandığı odun kömürü sadece portakal ağacından bu nedenle etler pişerken kokusu farklı oluyor. Et seçimini doğru yapıyor ve etlerini tek yerden alıyor. Bu arada çoğu Urfalı gibi İbrahim Tatlıses hayranı olan Sadık Usta buu bir takıntı haline getirmiş ve dükkanı açtıktan sonra yıllarca uğraştıktan sonra İbo'yu buraya getirmeyi başarmış. Hayalini kurduğu gibi önceden hazırladığı kırmızı halı ve yüzlerce gül atarak dükkana gelen İbrahim Tatlıses burada yediği kebaba bayılmış. Hatta yarım saat oturacaktı ama 3 saat kaldı diyor ustamız...



Yemeğe dönecek olursak burası salaş ve küçük bir mekan. Masa bulup oturunca eğer bir tercihiniz yoksa garsonumuz hatta bizzat Sadık Usta sizinle ilgileniyor ve "Bize bırakın" diyor. Masaya gelen ikramlarla başlarsak acılı ezme, pişmiş bütün soğan, sumaklı çiğ soğan, harika bir turşu ve üzeri narla kaplı içinde bütün yeşillikler olan salata. Bu ikramlarla karın doyar ama orada biraz durmakta fayda var. Biz ziyafete ciğer ile başladık. Benim hayatımda yediğim en iyi ciğer kebaplardan biriydi. Sadık Usta süt kuzusunun ciğerini kullınadığını söyledi.




Sırada kuzu şiş var. etin iyisinden anlıyorsanız bu ete bayılabilirsiniz. Sadık Usta sunumları özel olarak hazırlattığı büyük sinilerde yapıyor. Oturduğunuz otantik banklar ve masa bile Urfa'da yapılmış ve buraya taşınmış. Sadık Usta'nın spesyali ve bizim gibi her telden çalmazsanız buraya gittiğinizde mutlaka yemeniz gereken şey olan kebap... Adana dahil bu kadar lezzetli kebabı başka yerde yemedim. sabah erken saatlerde işbaşı yapan ve zırh ile eti uzun süre çekerek kebabı hazırlayan ustamız sonunda ortaya bir başyapıt çıkarmayı başarıyor. Adananın porsiyonu çok büyük kesinlikle 1.5 söylemeye gerek yok. 




Kebabın yanında şalgam iyi gider ama ben açık şalgamı çok tutmadım dışarıdan Doğanay aldırdım. Ayran da içinde kaşıkla geliyor ve lezzetli. Unutmayın burada cola satılmıyor. İnternette yer alan bazı yorumlara bakınca buranın pahalı olduğunu düşünenlerin fazla olduğunu gördüm. Lezzet konusunda kimsenin itirazı yok ama fiyatlar biraz yüksek diyorlar. Biz o akşam insan gibi yemememize rağmen adam başı 40 TL hesap ödedik. Normal şartlarda 25-30 TL. ödeyerek kalkabilirsiniz. Bu kaliteye ve bu lezzete diğer kebapçılardan 5-10 TL. fazla ödemeye değer bence... Rezervasyon yapmadan gitmeyin.


Adres: Bağlar caddesi 176 Büyükesat - Ankara 


Telefon: 0312 436 50 52 

1 yorum:

  1. Çok pahalı.Bir kere yemek yeterli bu hayat pahalılığında.Bunca fakir varken yazık verilen bu paraya.Üstelik yeri de hiç uygun değil.Yol üstü.Yaşam mekanı içinde.Yazın yanları açılınca yolun arabaların tüm tozu ve gürültüsü yüzünden rahat oturamazsınız. Daha seviyeli bir mekanı tercih ederim.

    YanıtlaSil