Ankara'ya sık sık maç için gidiyoruz. Her seferinde aynı
yerlerde aynı şeyleri yemekten sıkılmıştık ki geçen sezon Türk Telekom'u
çalıştıran Haydar Kemal Ateş bize bir yer önerene kadar. "Siz
İstanbullular ezberlediğiniz yerlere gidiyorsunuz. kebap yemek için Adana'ya
gitmeye gerek yok" dedi ve bizi Prof ile tanıştırdı. O tarihten itibaren
bizim ekip ne zaman Ankara'ya gitse Esat'da Prof'un Yeri tek adresimiz oldu. En
son kalabalık bir medya grubunu götürdüm ve herkes bayıldı. Büyükesat'ta yokuşu
çıkınca hemen sağda yer alan Prof. kebap sevenler için bir cennet...
Önce ustadan bahsetmek gerek sanırım. Sadık Usta Urfalı ve
hayatını bu işe adamış. Ankara'da ufacık dükkanında en güzel kebabı yapmaya
karar verince tüm detayları düşünmüş ve lezzet için araştırma yapmış. Mesela
ocakta kullandığı odun kömürü sadece portakal ağacından bu nedenle etler
pişerken kokusu farklı oluyor. Et seçimini doğru yapıyor ve etlerini tek yerden
alıyor. Bu arada çoğu Urfalı gibi İbrahim Tatlıses hayranı olan Sadık Usta buu
bir takıntı haline getirmiş ve dükkanı açtıktan sonra yıllarca uğraştıktan sonra
İbo'yu buraya getirmeyi başarmış. Hayalini kurduğu gibi önceden hazırladığı
kırmızı halı ve yüzlerce gül atarak dükkana gelen İbrahim Tatlıses burada
yediği kebaba bayılmış. Hatta yarım saat oturacaktı ama 3 saat kaldı diyor
ustamız...
Yemeğe dönecek olursak burası salaş ve küçük bir mekan.
Masa bulup oturunca eğer bir tercihiniz yoksa garsonumuz hatta bizzat Sadık
Usta sizinle ilgileniyor ve "Bize bırakın" diyor. Masaya gelen
ikramlarla başlarsak acılı ezme, pişmiş bütün soğan, sumaklı çiğ soğan, harika
bir turşu ve üzeri narla kaplı içinde bütün yeşillikler olan salata. Bu
ikramlarla karın doyar ama orada biraz durmakta fayda var. Biz ziyafete ciğer
ile başladık. Benim hayatımda yediğim en iyi ciğer kebaplardan biriydi. Sadık
Usta süt kuzusunun ciğerini kullınadığını söyledi.
Sırada kuzu şiş var. etin iyisinden anlıyorsanız bu ete
bayılabilirsiniz. Sadık Usta sunumları özel olarak hazırlattığı büyük sinilerde
yapıyor. Oturduğunuz otantik banklar ve masa bile Urfa'da yapılmış ve buraya
taşınmış. Sadık Usta'nın spesyali ve bizim gibi her telden çalmazsanız buraya
gittiğinizde mutlaka yemeniz gereken şey olan kebap... Adana dahil bu kadar
lezzetli kebabı başka yerde yemedim. sabah erken saatlerde işbaşı yapan ve zırh
ile eti uzun süre çekerek kebabı hazırlayan ustamız sonunda ortaya bir başyapıt
çıkarmayı başarıyor. Adananın porsiyonu çok büyük kesinlikle 1.5 söylemeye
gerek yok.
Kebabın yanında şalgam iyi gider ama ben açık şalgamı çok
tutmadım dışarıdan Doğanay aldırdım. Ayran da içinde kaşıkla geliyor ve
lezzetli. Unutmayın burada cola satılmıyor. İnternette yer alan bazı yorumlara
bakınca buranın pahalı olduğunu düşünenlerin fazla olduğunu gördüm. Lezzet
konusunda kimsenin itirazı yok ama fiyatlar biraz yüksek diyorlar. Biz o akşam
insan gibi yemememize rağmen adam başı 40 TL hesap ödedik. Normal şartlarda
25-30 TL. ödeyerek kalkabilirsiniz. Bu kaliteye ve bu lezzete diğer
kebapçılardan 5-10 TL. fazla ödemeye değer bence... Rezervasyon yapmadan
gitmeyin.
Adres: Bağlar caddesi 176 Büyükesat -
Ankara
Telefon: 0312 436 50 52
Çok pahalı.Bir kere yemek yeterli bu hayat pahalılığında.Bunca fakir varken yazık verilen bu paraya.Üstelik yeri de hiç uygun değil.Yol üstü.Yaşam mekanı içinde.Yazın yanları açılınca yolun arabaların tüm tozu ve gürültüsü yüzünden rahat oturamazsınız. Daha seviyeli bir mekanı tercih ederim.
YanıtlaSil