ÖZGÜR ŞEF- KALAMIŞ

Önce bir televizyon programı ile tanıdığımız Özgür Şef kendi restoran zincirini açtıktan sonra daha popüler oldu. Son yılların modası "Et Restoranları" her geçen gün daha fazla müşteri çekiyor. Anadolu Yakasında oturanlar için Kalamış'da yeni açılan Wyndham Otelin altında yeni yerinde hizmet veren Özgür Şef tercih edilen bir mekan. Ataşehir'de de şubesi var ama ben 2 kez Kalamış'a gittim ve sonunda yazmaya karar verdim. Daha önce Todori'nin karşısında yer alırken de gitmiştim ama yeni yeri daha şık olmuş. 



Burada özellikle haftasonu yer bulmak imkansız. İçeride masanıza oturunca hemen servis elemanları sipariş almak için yanınızda bitiyor. Önceden gelmediyseniz menüde ufak bir gezinti yaparak doğru tercihi yapabilirsiniz. Öncelikle içecekle başlarsak Şarap konusunda iyi bir menüleri olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda uzman olan degüstatör yani şarap tadımcısı çalıştıran nadir yerlerden birisi olan Özgür Şef'te şarap sunumu da bir o derecede gösterişli. Ben degüstatör deyince birlikte Günay'da çalıştığım rahmetli Kenan Kardeş'i hatırladım. Onun şovu için bile gelen olurdu. Allah rahmet eylesin....Benim tavsiyem etle iyi giden Büyülübağ Cabarnet-Merlot



Özgür Şef'de başlangıç için sosis, sucuk ve köfte tadımlık olarak ideal oluyor. Sucuk ve Köfte baharatlı ama çok lezzetli. Sonrasında ana yemek olarak tercihler sizin damak zevkinize kalmış. Ama soslu patates söylemeyi de unutmayın derim... Ayrıca soya filizleri ile tatlandırılan yeşil salatası da çok başarılı. 



Bu başlangıçlardan sonra ana yemek olarak benim size tavsiyem Şaşlık olacak. Etin en güzel yerlerinden birisi olan şaşlık aslında bizim kuzu şişin bir başka çeşidi. Daha çok Moğol ve Tatar mutfağından gelen bir lezzet olan Şaşlık baharatlı sirkenin içinde bekletilerek yapılan bir kuzu şiş türüdür. Ben hem sunum hem de lezzet olarak çok beğendim. Peynirli Şaşlık süper...




Ayrıca etin belki de en yumuşak hali olan Lokum her zaman tercih edilen bir başka ürün. Ben kuzu eti yemem diyenler bile bu lezzete duyarsız kalamıyor. Aslında benim denediğim bütün etler tam kıvamında hazırlanmış ve çok lezzetli ama ben kendi tercihlerimi aradan çıkartarak size tavsiye ediyorum. Masadaki minikler için hazırlanan Mini Hamburgerler büyüklerin de iştahını açıyor doğrusu. Antrikot ve biftekler de çok güzel...



Masanıza siz istemeden servis edilen Brezilya Usülü Pişen Et - Churrascaria ise değişik bir lezzet. Dananın kol kısmı içindeki özel bir parçadan yapılan et 30 gün boyunca salamura edildikten sonra odun ateşinde 24-30 saat arasında yavaş yavaş pişiriliyor. Bu et özel arabasında masalar arasında dolaştırılarak servis ediliyor. 



Özgür Şef'de güzel ve bol sohbetli bir gecenin sonunda tatlı olarak mutlaka Katmer yemelisiniz. Dondurma ile servis edilen bol fıstıklı katmer Gaziantep'de yediğime en fazla yaklaşan katmerdi. Bu bile ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi aslında..



Özgür Şefi kesinlikle tavsiye ederim. Normal ölçüde şarap ve birayla birlikte adam başı 80 TL civarında buradan çıkabilirsiniz. Ama yedikleriniz buna değecektir. 

Adres: Kalamış Fener Caddesi Wyndham Otel Altı - Kalamış 

Tel : 0216 550 04 04

http://www.ozgursef.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder