İzmir'de Fuarın fuar olduğu zamanlarda gece programın bitiminde sanatçıların ilk adresi mutlaka Topçu olurmuş. Zaten duvardaki fotoğraflara bakınca burada yemeyen ünlü yok gibi. 1957 yılında önce şimdi sağda kalan küçücük bir dükkanda başlayan Topçu giderek büyüyerek şimdiki halini aldı. Gece gezmelerinin ardından sabaha kadar burada sohbetler sürüyordu şimdi ise gündüz de çok dolu.
Burada ilk kez çöp şiş yediğimde en çok yumuşak olmasını ve yanındaki soğanı sevmiştim. O yıldan bu yana mekan sanki biraz daha lüks oldu ve fiyatları da bayağı arttı. Bazen salaşlık daha iyi olabiliyor. Neyse burada yaklaşık 10 çeşit çorba bulunuyor. Zaten ilk yıllarından beri gece çorbacısı olarak da biliniyor. İşkembe, kelle-paça, mercimek gibi aklınıza gelen çeşitlerin hepsi var. İzmir'de çorba işinden anlıyorlar.
Salata konusunda da seçenekler bir hayli fazla ama benim size tavsiyem incecik doğranarak hazırlanan Kaşık Salatası olacak. Zaten masaya siz oturur oturmaz gelen acılı ezme, turşu ve roka ile birlikte harika gidiyor. Roka deyince bu bölgedeki rokaların tadı başka bir yerde yok.
Burada et yemelisiniz. Çeşitleri bir hayli fazlalaştırmışlar ama gerçek spesyali çöp şiş... Yine de değişiklik isterseniz menüde çeşit çok fazla. Dolaba gidip istediğiniz eti de seçebilirsiniz. Etlerin ne kadar kaliteli olduğu aslında burada belli oluyor. Hemen ekleyelim mekanın her yeri tertemiz ve çok bakımlı, servis elemanları da hızlı ve işini bilenlerden oluşuyor.
Çöp şiş olayına gelecek olursak. İlk kez yediğim günden bu yana tadının biraz değiştiğini kabul etmek zorundayım. Son gittiğimde yediğim çöp şiş biraz kuru geldi. Ama yine de ortalamanın çok üstünde bir lezzet olduğunu söylememiz gerekir. Çöp şiş artık tüm ülkede çok yaygın, mutlaka daha iyi yapan yerler vardır ama Topçu'yu da yabana atmayın. Yanında verilen kızarmış soğan belki de buraya gelmemin en önemli nedeni. Mangalda tepeleme duran soğan eskiden bol bol servis edilirdi şimdi minicik tabaklarda vermelerini anlayamadım. Gerçi isterseniz yine veriyorlar ama tabak daha göz doyurucu olabilir.
Biz eskiden çöp şişin yanında ortaya mutlaka köfte isterdik. Köftelerinin de çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Yemeğin sonunda tatlı olarak o kadar fazla çeşit var ki tatlı seçmek isterseniz zorlanabilirsiniz. Tatlı konusunda da çok başarılı olduklarını söylemeliyim. Ben dondurmalı irmik tercih ettim ve kalburabastının tadına baktım. İkisi de çok lezzetliydi.
Yemeğin sonunda gelen hesap burada tarifenin biraz değiştiğini gösterdi. Gerçi ilk yılları hariç Topçu hiç ucuz bir yer olmadı ama sanki biraz fazla gibi geldi. İçkisiz bir masada meşrubat bile olmadan adam başı 45 TL sanki biraz fazla gibi. Burada içki servisinin de yapıldığını hatırlatalım. İzmir'im simgesi haline gelmeyi başaran Topçu nostalji yaşamak için hala gidilecek bir yer. Etler güzel ve lezzetli servis özenli ama ben bundan sonra daha az bilinen mekanları sizler için arayacağım.
Adres: Kazım Dirik Cad. 3/B Pasaport - Konak - İzmir
Tel: 0232 484 62 61
http://www.topcununyeri.com.tr/
Ben Topcuyu 1980'den beri biliyorum kah aksam kah gece 1-2'de giderdik Cöpsisleri bir efsaneydi
YanıtlaSilama seninde yazdigin gibi ''Bazen salaşlık daha iyi olabiliyor''.
Belki bi bes sene aradan sonra yine gittik,etler cok kuru,dedik bu kuzu eti degil sigir eti!
Servis ise asiri hizli , hani yiyinde s......... gidin gibi ve fiyatlar fazla.
Bence eski güzzeligini , lezzetini kaybetmis bi isim kalmis,bi daha gitmege degmez,daha kaliteli mekanlar vardir muhakkak
Ben yıllar dır işim den dolayı izmir e gelip giderim ve İzmir e gittiğim zaman aklıma ilk gelen topçu oluyor du bu sene de topcuua gittim servis . Yemekler hersey on numara
YanıtlaSilServis kotu, salata istedik gelmedi, etler hem soguk hem sert hemde lezzetsizdi, yemek sonunda cay istedik yarim saatte gelemedi. Hesap ise olmayan salatayi dustukten sonra normal seviyedeydi. Salata gereksiz pahali yemeyin bizce...ilk yorum yapan arkadasa katiliyorum eski hali lezzeti baskaydi..tekrar gitmem alternatifleri denemekte fayda var...
YanıtlaSilDört, dörtlük mükemmel lezzetler, güleryüz, hızlı servis, güvenilir ve hijyen.İrmikli dondurmasını zaten tek geçerim.Teşekkürler Topçu ailesi
YanıtlaSilHocam çöpşişi çine de mehmet zenginin yerinde yiyeceksin.
YanıtlaSil