KONYALILAR ETLİ EKMEK - KAZASKER

Uzun süredir adını duyduğum ve yakın oturduğum halde bir türlü gidemediğim Konyalılar Etli Ekmek'e geçenlerde nihayet gittim. Uzun süren bir köprüden akşam trafiğinde geçme çabasından sonra Ebru ile birlikte biraz ayağımız açılsın diye yürümeye karar verdik. Ve tesadüfen kendimizi bu mekanın önünde bulduk. Aslında Vedat Milör'ün buranın müdavimi olması bile tercih sebebi ama nedense bir türlü yerini bulamıyorduk. Aslında yer çok basit minibüs caddesi üzerinde Mado Kazasker ve Shell'in biraz çaprazında ve karşıda.


Buranın lezzetlerini Vedat Milör o kadar anlattı ki olumlu referansla içeri girdik. Sıcak, samimi ve tertemiz bir lokanta ve güleryüzlü ve hızlı bir personel sizi karşılıyor. Özellikle şefimiz talk-show yapsa oturur izlerim. Biz yemeğe Konya'nın özellikle düğünlerde yapılan geleneksel lezzeti olan Bamya Çorbası ile başladık. Kurutulmuş çiçek bamyadan yapılan çorba tek kelimeyle mükemmel.


Buranın en büyük özelliği tüm malzemenin Konya'dan geliyor olması. Bu nedenle menü neredeyse tamamen Konya Mutfağından. Ama buraya gelip yöresel tatlar yerine kendi bildiklerini isteyenler yüzünden başka yörelere ait lezzetler de menüye konmuş. Bu ne kadar doğru tartışılır. Neyse burada mutlaka süzme yoğurt yemelisiniz.Tadı başka hiçbir yoğurda benzemiyor.


Ana Yemek olarak burada 2-3 alternatif var. Gündüzleri döner de yapmaya başlamışlar ama akşam servisine kalmıyor. Ben yemedim ama Vedat Hocam döneri de beğenmiş. Neyse döner her yerde var burada önemli olan 2 şey: Etli Ekmek ve Fırın Kebabı (Tandır) . Etli ekmek yaparken önemli olan hamuru ince ve kıvamında hazırlamaktır. Konyalılar işte bunu çok çok iyi yapıyor ve hangi çeşidi yerseniz yiyin tadı mükemmel. Ben bıçakarası dedikleri kuşbaşılı ya da üzerine kaşar konularak hazırlanan Mevlana'yı çok seviyorum. Sarımsaklı Etli Ekmek de denenmesi gereken bir lezzet.





Gelen müşterilerin yüzde 70'i Fırın Kebabı sipariş veriyordu. Özel bir kıvamda pişirilen etler mükemmel gözüküyordu. Aldığım bilgiye göre Fırın Kebabı için Karaman cinsi ve sadece Toroslarda yetişen erkek kuzuların eti kullanılıyor. Sadece kaya tuzuyla kendi yağında odun ateşi yanan taş fırında pişiriliyor ve bakır kazanlarda 6-7 saat boyunca pişmesi gerekiyor. Ben bu seferlik tadına bakmakla yetindim.


Fırın Kebabı söyleyeceksiniz 3 alternatifiniz var. Lop et, Kaburga ya da İncik. Hangisini severseniz onu sipariş edin. Hepsi de lezzetli. Burada doymadan çıkmanıza imkan yok. Ama yemeğin sonuna geldiğinizde mutlaka yemeniz gereken bir tatlı olduğu için biraz boş yer bırakın derim. Konyalılar'a gelip Künefe sipariş ederseniz ayıp olur. Hem de standart bir künefe ile memnun ayrılamayabilirsiniz. Her lokantanın özel tatları olmalıdır ve o yöre mutfağında ne varsa bence sadece onu sunmaları da gerekir. Lafı uzattık burada Konya'nın medar-ı iftaharı "Saç Arası" tatlısı yenir.


Bu kadar hafif ve tadı kıvamında bir tatlıyı emin olun uzun süredir yememişsinizdir. Yaızn yanına bir top dondurma olsa fena olmaz.

Son olarak burası için yapılan tüm övgüler haklı. İnanılmaz hızlı servisi, mükemmel lezzetleri ve hesaplı fiyatıyla Avrupa yakasından bile gelinir. Ben şanslıyım çünkü yürüme mesafesinde oturuyorum.

http//www.etliekmek.net 

Tel: 0216 445 42 42 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder