ŞİŞÇİ RAMAZAN - ANTALYA

İşim gereği en fazla gittiğim yerlerin başında Antalya gelir. Ama "Antalya'da ne meşhur" diye sorduğumuzda fazla bir seçenek önümüze gelmiyordu. Geçen hafta Beşiktaş maçı için gittiğimde twitter'dan tavsiye aldığım bu mekanı bulduğuma inanın çok sevindim. Bir şubesi de Şarampol'de olan Şişçi Ramazan'ın Konyaaltı şubesinde kendimizi bulduk. Yeri kolay...



Ramazan aslen Korkuteli'nde başladığı bu işi Antalya Merkez'e de taşımış. Burada servis çok çabuk ve personel güleryüzlü ve işini bilen insanlardan oluşuyor. Hemen masanıza yeşillik, Acı biber, çoban salata geliyor.


Kapıda Korkuteli Tarhanası yazınca yemeğe çorbayla başlamak farz oldu. Bu çorbayı iç yağı sevmeyenler içmesin. İçinde bolca iç yağı ve kıyma var. Tadı güzel ama her damağa göre değil.



Şişçi Ramazan'da siparişinizi verdikten sonra Piyaz istemeden geçmeyin. Antalya'nın kendine özgü tahinli piyazı burada tam kararında ve bol yumurtalı yapılıyor. Tadı gerçekten mükemmel. 



Buranın spesyali tabii ki şişte köfte. Baharatı ve eti gerçekten özel hazırlanmış şişte köftenin yanında ıslak kuzu şiş mutlaka denenmeli. Hatta en güzeli ikisinden karışık yaptırmak. Ben de zaten garsonun tavsiyesiyle 1 porsiyon şişte köfte ve yarın kuzu şiş sipariş ettim.



Etler iyi pişmiş ve lezzetli pidelerin üstünde servis ediliyor ve adeta ağızda dağılıyor. Yanında pişmiş soğan ve közde biber ile servis ediliyor. Şişçi Ramazan etleri özel olarak hazırlatıyor ve kendi formülü olan terbiyesiyle pişiriyor. Şiddetle tavsiye ederim. Fiyatları da çok makul.



1970’te kurulan Şişçi Ramazan, 20 yıldır bulunduğu Yüzüncü Yıl Caddesi’ndeki yerinde şiş köfteleriyle ününü Türkiye’ye yaydı. Baba Ramazan Özalp’den işletmeciliği devralan oğul Turan Özalp, Korkuteli’ndeki çiftliklerinde yetişen keçi ve kuzuların yalnızca kaburgasını kullandıklarını söylüyor. Dondurucuda 3 gün dinlendirilen et, üzerine yalnızca tuz katılarak kömür ateşinde pişiriliyor. Ardından kimyon ve doğranmış maydanoz ekleniyor. Doğranmış pideyle zemini hazırlanan tabağa, aynı ızgarada pişmiş soğan ve biber koyuluyor. Bir tabakta dilimlenmiş domates, diğerinde taze yeşillikle beraber servis ediliyor. Bir porsiyonda 125 gram et var.


1 yorum:

  1. Şiş köftelerin sıcak ve suyunu kaybetmeden ızgara edilerek servis edilmesini birde o kadar garnitür bolluğu yanında kaybolan şiş köftelerin enazından 160...180 gr aralığına getirilmesini öneriyor, müsteriyi karşılayan ve uğurlayan Samatya'lı Cengiz ağbimi kutluyorum.

    YanıtlaSil