Zaika Farsçada "tat alma kuvveti" demek. Burası için sanırım daha uygun bir isim olamaz. Öncelikle mekan dar bir sokakta girişi olan harika bir bahçeye açılıyor. Bahçede kesinlikle dipdibe olmayan masalar ferahlık veriyor. Servis elemanları enerjisi hiç bitmeyen genç kızlar olunca masanıza hizmet üst kalitede oluyor. Buraya kadar güzel ama ye yemekler. Menü belli ki özenle seçilmiş, Arap ve Türk mutfağının en lezzetli mezeleriyle başlayabilirsiniz. Ama masaya oturur oturmaz mutlaka "Şaşlık" ayırtmayı unutmayın yoksa bu lezzetten mahrum kalırsınız. İster Muhammara ister Hatay ya da Lübnan usülü Mütebbel ile başlayın pişman olmazsınız. Sonrasında mutlaka gavurdağı salatası ve ara sıcak olarak közde soğan sarımsak ve közde patlıcan isteyin. Ve unutmayın etlere yer kalması gerekiyor.
Et ve kebap yemek için neden insanlar aylar öncesinde yer ayırtıyor? Bu sorunun cevabını ancak ilk lokmayı aldıktan sonra anlayabilirsiniz. Şaşlık gerçekten efsane ve ağızda dağılıyor. Çok ocakbaşı gezdim yediğim en lezzetlisi buradaydı. Adana kebap standartların bir hayli üzerinde özel sosla marine edilmiş dana bonfile yani Zaikas ise bir başyapıt. Eti bu kadar güzel işleme ve pişirme gerçek bir ustalık ister. Bakın kendileri sırlarını nasıl anlatmış:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder