ERCİYES OCAKBAŞI (KAZIM USTA) - ADANA

Adana yemek konusunda bitmek tükenmek bilmeyen bir kapasiteye sahip. Her gidişimde farklı yerlere gitmeme rağmen hala tavsiye istediğimde farklı kaynaklardan değişik mekanlar öneriliyor. Bu defa bir dönem Adana Demirspor'u çalıştıran Erkan Sözeri hocamın tavsiyesi ile Kazım Usta'nın yerine gittik. Sağolsun bizi çok güzel karşıladı. Mekan Adana'ya ilk defa gidenlerin uçaktan iner inmez uğradığı Birbiçer'in karşısında... Burasını bilenler biliyor ve Kazım Usta kebap işinde gerçekten bir uzman. Mekan salaş ama bu sizi yanıltmasın "Adana'da ne kadar salaş o kadar lezzetli" sözünü bir kenara not edin ve buna göre rotanızı çizin. Ufacık bir dükkan içinde 4-5 masa ve ocağın başında güler yüzlü Kazım Usta olayımız bu....



Masanıza kağıt serilip servis açılınca yeşillik soğan ve ustanın hemen o anda hazırladığı ezme servis ediliyor. Domates o kadar lezzetli ki daha kebap gelmeden karnınızı doyurmamaya dikkat edin. Fesleğen koyması ise artı bir detay...Lavaşlar yan taraftaki fırından geliyor. Şalgam ise kendi el yapımları ve çok lezzetli. Kebap Adana'da hemen her yerde belirli bir standartın üstünde yapılıyor ama bazıları küçük dokunuşlarla öne geçiyor. Kaburga etinden ve sadece erkek kuzu eti kullanarak yaptığı kebaba az miktarda kuyruk yağı ekleyen Kazım Usta çok lezzetli kebabı tam kıvamında pişirince ortaya inanılmaz bir lezzet çıkmış oluyor. 



Kebabın arkasından gelen ete ise diyecek kelime bulamıyorum. İster külbastı deyin ister lokum bu etin yumuşaklığı ve lezzeti için sıfat bulmakta zorlanıyorum. Bana tavsiye ederken "Adana'nın gizli hazinesi" demişlerdi. Bu yemekleri tattıktan sonra hak verdim. Kazım Usta bir sonraki gelişimde ayrıca böbrek ve yürek de yapacağını söyleyerek o ziyareti garantiye aldı ve kalbimi kazandı. İsterseniz kaburga ve çöp şiş de yiyebilirsiniz. 



Kebap olsun salata olsun siz siparişi verdikten sonra hazırlanıyor. Lavaş yandaki fırından sıcak sıcak geliyor daha ne olsun. Kazım Usta işini severek yapıyor ve işin sırrı etin seçiminde diyor. Fiyatlar makul servis hızlı. Hijyen takıntısı olanlara tavsiye etmem ama doğru düzgün kebap yemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. 


1 yorum:

  1. İstanbul'dan Adana ya düğün için geldim daha önce videolarını seyrettiğim için eşim saçmalama ben adanaliyim bir sürü yer var demesine rağmen orda yemekte ısrarcı oldum dürüm, bir buçuk Adana kola şalgam iki kişi 68 TL ödeyince aklım başıma geldi parasinda değilim kebap dağılmış kusura bakma dinlenmedi ondan dağıldı dedi bir hafta kaldım diğer daha lüks daha lezzetli yerlerde aynı şeyi 50 TL ye yiyince her kebap Yemen'de küfür ettiğim yer vallahi billahi böyle bir adam değilim ömrü hayatımda içime oturan beni mahçup eden bir yer ne yerler var videoyu yapanlar hakkım sizlerde haram olsun.

    YanıtlaSil