Nisan başında gitmenin en güzel tarafı sıcak basmadan öğle yemeği yiyebilmek ve tabii ki otların fazlalığı. Benim için her zaman özel bir yere sahip olan Şevket-i Bostan burada kuzu değil dana etiyle hazırlanmıştı. Tadına bayıldık, bu otun sadece Ege'de olması bizim için şanssızlık. Sipariş verirken dikkatimizi çeken bir başka yemek de Turp Otlu patatesli graten oldu. Patatesli ve yumurtalı yemek gerçekten çok lezzetliydi. Otun uzmanı Ebru ise masaya oturmadan bir karışık ot tabağı hazırlattı. İçinde yok yok, hardal otu, fırınlanmış pancar, benim favorim cibes otu, karışık otlar, lor peynirli kazayağı ve adını unuttuğum otlar.
Kullandıkları kaliteli zeytinyağı yüzünden yemekler hem hafif hem de lezzetli. Buranın spesyali ise lokum pilavı, sakın yemeden çıkmayın. İçinde özel yapım kesme var ve adı gibi yumuşacık ve lezzetli. Tencere yemeklerinden istediğinizi tercih edebilirsiniz. Benim gözüm ciğerde kaldı artık bir sonraki sefere. Ekmekleri de kendi imalatları ve ekşi maya ile yapılıyor. Masaya gelen yeşil acı biber bile çok güzel. Diğer masalara gelen lahmacunun da tadına bakmak istedik ve çok beğendik. Benim tercihim sulu yemek ama pide ve lahmacun da iyi bir alternatif olabilir.
Yemek sonrası tatlı kısmına geçersek; Ege'nin en sevilen tatlısı Kalburabastı ilk seçenek olmalı. Hayatımda yediğim en iyi iki kalburabastıdan birisi. Diğeri de Ayvalık paşa Lokantasında. Çok hafif tadı yerinde bir kalburabastı iyi çay ile birlikte yemek sonrasında ilaç gibi geliyor. İsterseniz kabak tatlısı da tercih edebilirsiniz. Kısmet Lokantası yaz-kış Bodrum'da olanların tercih ettiği bir esnaf lokantası. Ama fiyatları diğer esnaf lokantalarının bir tık üstünde. Hak etmiyorlar mı? Bence ediyorlar. Kesinlikle tavsiye olunur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder