Sinop'a gidiyorsanız mantı yemeden dönmemeniz gerek. Sinop Mantısını ilk kez İstanbul'da Beşiktaş'ta denemiş içimden "fena değil" demiştim ama her lezzeti kendi şehrinde denemek gerekiyor. Sinop'ta en popüler olan yer Teyzenin Yeri... Buranın yerlileri başka 1-2 yer daha söylediler ama bizim uçağa yetişmek için acelemiz olduğundan otele yakın konumdaki mekana geldik. Öncelikle öğlen yemeği saatinde giderseniz sıra oluyormuş ama biz 16.00 gibi gittik ve yarı yarıya doluydu.
Mantının hamuru önce makinede biraz açılıyor sonra geleneksel şekilde işin uzmanı hanımlar yer sofrasında inceleterek açıp içleri dolduruyor ve kesiyor. Sinop mantısının özelliği sadece tereyağ ve cevizle servis edilmesi. Bu Kayseri mantısına alışanlar için biraz farklı bir deneyim olabiliyor ama bu şekilde de mantı çok güzel bence. Garsonumuza Sinop usülü istediğimizi söyledik. Ama yoğurtla yemeye alışık olanlar için karışık tabak hazırlayabiliyorlar. Bana cazip gelmedi ama seveni de çokmuş. Yanında ise bulduğum yerde mutlaka içtiğim Uludağ Portakallı istedim.
İtiraf etmeliyim yoğurt olmadan mantının nasıl yeneceğinden emin değildim ama lezzeti beni şaşırttı. Ağızda adeta eriyen mantı yumuşak ve içi bol boldu. Ceviz ise kıymanın tadıyla inanılmaz bir uyum sağlamıştı. Çiğ börek olduğunu da görünce denemeye karar verdik ve istedik. Eskişehir'e göre neredeyse yarısı kadar ama çok lezzetli bir çi börek yedik. Ben daha çok annemin yaptığı harika puf böreğine benzettim. Sinop Mantısı yemek için Teyzenin yeri doğru adres.
Tabağın yarısından sonra biraz daha tereyağı istediğimde sağolsun eli bol olan aşçımız yağı fazlaca koymuştu ama yine de şikayet etmeden yedim. Mantı çi börek ve içecek için 2 kişi 56 TL hesap ödedik.
Tekrar görüşmek ümidiyle.. :)
YanıtlaSil