SEVEN SEAS - PLOMARİ- MİDİLLİ

Bakmayın siz "Yunan adalarında tatil yapanlar haindir" diyenlere. Ülkemizde balığı ve deniz ürününü gramla satıp kiloyla para kazanan restoranlara inat sadece deniz ürünleri yemek için bile Yunan adalarına gidilir. Her zaman saygılı ve düzgün servis ve hijyen de cabası. Ben bu sezon da Ayvalık tatilinin ortasında Midilli'ye 3 gün kaçamak yaptım. Geçen sefer Molyvos ve çevresinde kaldığımız için be kez tercihimiz adanın güney ucunda yer alan Plomari oldu. İyi ki gitmişiz. Yunanistan'ın en iyi 5 plajından biri olarak kabul edilen Agios İsidoros'da deniz mükemmeldi. Oralara giderseniz size tavsiyem Sandy Bay otelinde kalın. Ada standartlarının üstünde odaları, havuzu ve güleryüzlü hizmeti ile 10 üzerinden 10 veririm. Sahibi Panthelis'e benden selam söyleyin derim ama zaten herkesle aynı sıcaklıkla ilgileniyor. 



İçilecek kadar berrak denizde bütün gün yüzerken plaja inince sağdan ikinci Beach Bar öğle yemekleri ve plajı kullanmak için doğru tercih. Sadece bir bira istediğinizde bile plaja buz dolu kovada getiriyorlar, ikincisi de başka kovada geliyor. (Belki bilen vardır ama Amstel'in Radler diye bir limonlu birası var tam yazlık. Yüzde 2 alkolle limonata kıvamında) Tatil yörelerimizde kafanıza atar gibi yapılan servis sonrası bu kadarı bünyeye fazla geliyor. Üstelik sadece bir içecek için bile rahat minderli şezlong ve şemsiyeye ekstra para istemiyorlar. Akşama yemek için Plomari sahilde Seven Seas'e gidiyoruz. Denize sıfır mekanda güleryüzlü ve hızlı servis elemanları hemen dikkat çekiyor. Sonra Yunan adasına giden her Türk topluluğu gibi sipariş esnasında zincirlerimizden boşalıyor ve ne varsa istiyoruz. 



Plomari aynı zamanda Yunanistan'ın en önemli uzo üretim merkezlerinden. Barbayani ve Uzo Plomari markalarının fabrikaları burada. Bölgenin suyundan uzo çok farklı oluyormuş. O zaman masaya da Barbayani söylemek gerek. Yeşil olan çok hafif mavi olan ise bizim damak tadımıza daha uygun. Olmazsa olmazların başında adaya özgü kızarmış peynir geliyor. Onların bir başka yaptığı musakka da mutlaka sipariş ediliyor. Kızartma bildiğimiz kabak ve patlıcan kızartma ama nasıl bu kadar lezzetli oluyor anlamak mümkün değil. Her öğünde etli yaprak sarma yedik desem şaşıracaksınız ama üzerinde sosuyla bizimkinden çok farklı ve itiraf etmek gerekirse daha lezzetli. 



Midilli benim için Ahtapot Izgara demek, hemen her öğünde istiyorum. Güneşte asarak kurutulmuş ahtapot zeytinyağı sürülerek ızgaraya atılıyor. Buradaki biraz fazla pişmiş olsa da lezzetliydi. Karides, midye ve ızgara kalamar da her zamanki Yunan Adası standartlarında süperdi. Izgara Kalamarın tadını özellikle çok beğendim. Yemekte ortaya barbun da söyledik, ülkemizde porsiyonu servet olan kaya barbunları tava olarak yendi ve herkes bayıldı. Ayrıca bir arkadaşımız çipura ızgara yedi. Yani istakoz dışında bütün deniz ürünleri masaya geldi ve "eh işte" diyebileceğimiz kadar bir yemek olmadı. 



Grek Salad ise her zamanki gibi masanın en çabuk biteni olmayı başardı. Denizin üstünde güleryüzlü ve hızlı servis ile tadı damağımızda kalan deniz ürünleri ve yerel ürünler ile kişi başı bahşiş ile birlikte 20 euro vererek masadan kalktık. 4 küçük uzo, bira ve meşrubatlar da vardı. Üstelik yazının başında dediğim gibi Türk olduğumuz ve deniz ürünleri konusunda kıtlıktan geldiğimiz için abartının abartısı yedik. Yan masadaki Yunan çift salata, ahtapot ve börülce ile bütün akşamı güzelce geçirdi. Size tavsiyem Plomari'yi mutlaka görün Sandy Bay Otel'de kalın ve Seven Seas'de akşam yemeği yedikten sonra küçük ama sevimli kasabayı turlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder