Trabzon'a her gidişimde farklı yerler keşfediyorum. Geçen hafta Türkiye Kupasında Rizespor-Beşiktaş maçını anlatmak için Rize'ye gittik. Dönüşte yemek için tavsiye Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'den geldi ve Araklı'da çocukluk arkadaşının mekanı olan Enver Usta'ya gitmemizi istedi. Hatta telefonla arayarak masamızı hazırlattı sağolsun. Araklı Rize'den Trabzon'a giderken merkeze 20-25 dakika uzaklıkta şirin bir yer. Biz gece gittik ama Enver Usta'yı bulmamız zor olmadı. Araklı Otogarının hemen yakınında... Tolga burası için "Bu eti başka yerde yiyemezsiniz" demişti gerçekten haklı olduğunu anladık. Küçücük bir yer ama Hasan kardeşimiz o kadar sıcakkanlı ki kendinizi evinizde hissediyorsunuz.
Et işinde önemli olan işin başında olmak ve eti iyi seçmek. Trabzon civarı bu konuda çok şanslı ama Enver Usta'nın bütün olarak aldığı hayvanı özel olarak seçmesi ve bazı kıstaslara uyması bence lezzetin en önemli sırrı. Eti kesinlikle marine etmiyorlar ama ayırırken işliyorlar. Hiç bir kısmı ziyan edilmiyor ve saç kavurma için ayrı, ızgara için ayrı bölümleri özenle ayrılıyor. Biz gittiğimizde masamız hazırdı ve salata ile turşu konmuştu. Ayrıca özel istediğimiz peyniri de lezzetliydi. Ama asıl patlama saç kavurma gelince yaşandı. Kullandıkları tereyağı lezzeti adeta patlatmıştı ama etin lezzeti de inanılmazdı. Akşam 7'den sonra kesinlikle yemem diyen Oktay Derelioğlu bile dayanamadı ve kavurmaya daldı...
Üzerine kaşar serpiştirilmiş kavurma için "mükemmel" demekten başka yorum yapamayız. Kavurmanın masadan kalkması 5 dakikayı bile bulmadı. Trabzon civarında olunca ekmeğin ne kadar güzel olduğundan bahsetmek abesle iştigal olur herhalde. Kavurmanın ardından Enver Usta'nın spesyali etler masaya geldi. Lokantanın tam ortasındaki büyük ızgarada pişirilen etlerin dışı iyi pişmiş içi ise yumuşak kalmıştı. Etin lezzeti ile ilgili bir benzetme yapmak gerekirse: İstanbul'da tonla para verdiğiniz medyatik etçiler bunun yakınından bile geçemez. Et böyle olur...
Köfte yememiz için Hasan çok ısrar etti; iyi ki de etmiş köfteler gerçekten lezzetliydi ama etle kıyaslamak gerekirse biraz altta kalır. Burada kavurma ve et yemenizi tavsiye ederim. Fiyatlar konusunda ne yazık ki bir yorum yapamayacağım çünkü Hasan tüm ısrarlarımıza rağmen "misafirsiniz" diyerek hesap almadı. Ama öğrendiğim kadarıyla hesap İstanbul'da küçücük porsiyonlara ödediğimizden bile az geliyor. Trabzon'a giderseniz üşenmeyin arabayla 20 dakika gidin ve ete doyun..
Gercektende herşeyiyle harika bir mekan. Ben en cok koftesini seviyorum. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.������������
YanıtlaSil