BEDRİ USTA KEBAP-OCAKBAŞI - KALAMIŞ

Kebap yemek için belli adreslere gitmek gerekiyor. Ben kebapçıya gidersem ocakbaşı olanları tercih ederim. Ocakbaşında oturmak ve ustayla sohbet ederek, pişen etleri yakından görerek yemek daha farklı bir keyif veriyor. Uzun yıllar önce Levent'de Biges Ocakbaşı sık sık gittiğimiz ve keyif aldığımız bir mekandı. Geçtiğimiz günlerde Bedri Usta'nın Kalamış'taki Ocakbaşı restoranına giderken önceden methini çok duyduğumuz için beklentiyi de yüksek tuttuk. Çiftehavuzlar'da ilk açtığı dükkanı bırakarak Kalamış Todori'nin karşısındaki yeni yerine geçen Bedri Usta beklentilerimizi kesinlikle boşa çıkarmadı. Öncelikle buraya gelecekseniz et ve kebap için gelin. Ama rakı sofrasında olunca baştan biraz meze almak gerekiyor. Zaten siz sormadan 5-6 çeşit masanıza geliyor. 



Beyaz peynir çok lezzetli, cacık ve otlu mezeler gayet başarılı. Benim çok sevdiğim barbunya pilaki ise orta seviyede. Ama unutmayın buraya et yemeye geldik. Gavurdağı sınıfı çok rahatlıkla geçer. Ayrıca bir sürü yeşillik ve soğan salataları ile masa donatılıyor. Daha önce Suadiye'de tadına baktığım lahmacun yine aynı lezzette ve çok güzel. Bu başlangıçlarla biraz oyalanarak sırada gelecek etlere hazırlık yapıyorsunuz. Ayrıca mangalda pişen biber-domates bir başka oluyor. 



Bedri Usta'da ikramlardan birisi de çiğ köfte. Tadı güzel acısı bol ve başlangıç olarak iyi gidiyor. Köz olur da patlıcan atılmaz mı? Ustamızdan patlıcan istediğimde "Bana bırakın" dedi ve işe girişti. Közde pişen patlıcanı soyup güzelce temizledikten sonra üzerine nar ekşisi, sarımsak, yağ ve baharat ekledikten sonra ortaya tam bir sanat eseri çıkmış oldu. Tadını anlatamam, zaten közde patlıcan bir başka oluyor üzerine eklenenlerle tadı üçe katlandı. Daha ete gelemedik ama doymadan başlamak gerek. Ustamız ocakbaşına oturan sadece biz olduğumuz için bizimle özel olarak ilgileniyor ve önce Bedri Usta Şiş yememizi tavsiye ediyor. Zaten gözümüz ocakta olduğu için daha önceki siparişler hazırlanırken gözümüze o şişi kestirmiştik. 



Özel terbiye edilen şiş baharatlarla ayrı bir tat almış ve lokum gibi gerçekten. İsterseniz çöp şiş ile de başlayabilirsiniz. Ebru'nun arası kuzu etiyle iyi olmadığı için tavuk şiş istedi. Vallahi et yemeye geldik ama tavuk bu kadar lezzetli yapılmaz ki... Arayı soğutmadan ama koşturmadan etler gelmeye devam ediyor. Sırada gerçek Adana var. Bedri Usta "Ben Urfa falan bilmem, kebabın acılısı acısızı vardır" diyor. Ben burada yediğim Adana'ya tam not veriyorum. Harika...



Finali yaparken en iyisiyle yapmalı. Bu kişiden kişiye değişir ama eti sevenler bilir "Etin en güzel yeri kemiğe yakın olan tarafıdır" derler. Bu nedenle ustamızdan Kaburga yapmasını istedik. Tamam biraz yağlı olur ve kolesterol için iyi değil ama kaburga yenmedem olmaz ki... Bu kaburga gecenin finali için tam "Nirvana" ya ulaşmak gibi oldu. Yağı normal ve iyi pişirilmiş kaburgayı elle yemeniz gerekir. Onur ayrıca pirzola istedi o da gördüğüm en yağsız kuzu pirzolaydı ve tadı harikaydı. Biz yemedik ama özel olarak hazırlanan Tava Lezzetleri de çok çekici gözüküyordu.



Bedri Usta Ocakbaşı'nda servis güleryüzlü ve hızlı. Ustamız et ve kebap pişirmenin inceliklerini biliyor ve eti kurutmadan tam kararında sunuyor. Yemeğin sonunda dondurma, tatlı ve meyve ikram ediliyor. Ben ilk kez gittiğim mekanı çok beğendim. Fiyatlar makul, 70'lik Tekirdağ ile bu kadar yemek için Kasım 2014'de adam başı 100 TL ödedik. Hepinize tavsiye ederim. 

Fenerbahçe Mahallesi, Fener Caddesi, İskele Sokak, No 2 Kadıköy

(Todori Karşısı)

0216 358 20 40 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder