Dikkat çekmeyecek gibi de değil. İşin sırrı odun ateşinde içinde tek gram kıyma olmadan hazırlanan ve pişerken sürekli üzerinden tereyağı dökülerek alevlendirilen ette. Daha detaylı anlatırız ama önce dükkandan bahsedelim. İçerisi basit ama temiz, aydınlık bir mekan. Masamıza oturup sipariş verdikten sonra yan masada gözümüze takılan kurufasulyenin de tadına bakmak için "az" söyledik. Yuvarlak ve küçücük fasulyenin tadı çok iyiydi. Burada döner isterseniz pilavla servis ediliyor ve tereyağlı pilav mükemmel. Masaya ikram olarak söğüş domates ve yeşil biberle, turşu tabağı geliyor.
Masaya ayrıca kare doğranmış ve tereyağı ile ıslatılmış pideler de geliyor. Kuru güzel, pilav lezzetli ama ya döner... Döner gelip de ağzınıza ilk lokmayı attığınızda mest oluyorsunuz. Döner yapmak maharet ister Lezzet kesinlikle övgüyü hak ediyor. Döner için hazırlanan et çok iyi marine edilerek beklemiş, odun ateşinin getirdiği lezzete bir de üzerine tereyağı dökülerek elde edilen tat eklendiğinde yediğiniz en özel dönerlerden birisi ortaya çıkıyor. İster pilavüstü ister pidenin üstünde yiyin memnun kalacaksınız. Bu noktadaki tek eleştirim porsiyonların küçüklüğü olabilir. Ben 1.5 söyledim ama et biraz az geldi. Sorduğumuzda normal porsiyonda 100 gr. et olduğunu öğrendik.
Döner belki az pişmiş gibi görünüyor ama çoğu restoranın yaptığı gibi kömür olana kadar yanmış olmasından iyidir. Etin tadını alıyorsunuz. İçinde katkı olmadığı için gerçek et dönerin tadını çıkarıyorsunuz. Porsiyon 13 TL... Burada eskiden 11.30 gibi başlayan servis dönerin 14.00 gibi bitmesiyle sona erermiş. Şimdi biraz daha sarkıyor süre. Bu süre içinde yer bulmak zor olabiliyor. Ben bazı yorumlarda servisin kötü olduğunu okudum ama biz gittiğimizde hızlı ve güleryüzlü bir servis vardı. Samsun'a yolunuz düşerse kesinlikle tavsiye ederim.
Saathane Meydanı No:10 Samsun
0362 431 54 98
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder