İzmir konumu itibarıyla deniz ürünleri bakımından çok şanslı bir kentimiz. Burada eskiden beri balık ve deniz ürünleri yapan yerler çok ilgi görür. Bana göre Deniz Restoran uzun yıllardır bu konuda başı çekiyor ama fiyat olarak biraz standartların üstünde olduğu için cebinizi yakabilir. Yine de tavsiye ederim. Biraz daha hesaplı ama lezzetli bir yer arıyorsanız yine Kordon'da Balık Pişiricisi Veli Usta tam size göre.
1970'de açılan mekanda yazın veya güzel havalarda dışarıda oturursanız daha çok keyif alırsınız. Kışın açık mekan brandayla kapanıyor ama isteyene üst kat manzarasıyla hizmet veriyor. Burada yemeğe mezeler ile başlamak isterseniz aralarından özel bir tavsiyem olmayacak. Ben hepsini beğendim ama Ege'de olduğunuz için Turp Otu ya da Şevket-i Bostan tercih edebilirsiniz. Patlıcan salatası da çok başarılı. Eğer işin içinde rakı yoksa ben meze işine girmeyi pek düşünmem. Nitekim son gittiğimde öğlen servisinde doğrudan deniz ürünlerine başladım. Ama roka ve domatesle yapılan üzerine peynir rendelenen salatayı mutlaka söyleyin.
Salatanın güzel olmasının nedeni İzmir'de tadı bir başka olan taze rokalar. Balık öncesi ara sıcak olarak kalamar ızgara ve tereyağında karides istedik. Izgara Kalamar çok sevdiğim ama 1-2 yer dışında ne yazık ki yapmasını bilmedikleri bir lezzet. Pul bibere boğanı da gördüm lastik gibi yapanı da... Cunda Ada ve Büyükada Ali Baba'da en iyisini yiyebilirsiniz. Burada gelen ızgara kalamar ise tam kıvamında ve çok lezzetliydi. Karides ise Türk Ustalarının pul biber hastalığını bir kenara koyarsak gayet başarılıydı. Kuyruğu üstünde olması da işi daha da güzelleştiriyordu.
Veli Usta'nın spesyali başka hiç bir yerde yiyemeyeceğiniz kadar lezzetli yapılan dil şiş... Aslında balık lokantalarının menülerinde hep olan ama pişirilmesi biraz sorunlu olduğu için her yerde yememek gereken dil şiş burada ızgaradaki ustanın becerisiyle tam kıvamında pişiriliyor. Zaten en fazla tercih edilen lezzet de dil şiş...Kurutmadan suyu içinde kalarak gelen bu balığı daha önce çok denemediğim için kendime kızdım...
Dil Şiş yemeden buradan çıkmayın gerçekten inanılmaz yapıyorlar. Ama sevmiyorsanız diğer balık çeşitleri de var tabii ki... Mesela Çipura ya da levrek. Lagos güzel gözüküyordu ama kilosunu 100 TL'den söylediler. Ben dil şiş tercihimden çok memnun kaldım.
Balık Pişiricisi Veli usta uzun yıllardır kalitesini korumayı başarıyor. Fiyatlara gelince içkili olarak adam başı 70-80 içkisiz olarak adam başı 40-50 TL'ye güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Yemekten sonra tatlı olarak kabak tatlısı ya da fırında helva veriyorlar. Ben tatlı hakkımı Sevinç Pastanesinde Pavlova yemek için kullandım. Size de tavsiye ederim.
Adres: Atatürk Caddesi No: 212/A Konak-İzmir
Telefon: 0232 464 27 05
http://www.izmirbalikpisiricisi.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder