ARSLAN RESTORAN - ALTINOVA

Burada hep yazıyorum 7 yaşımdan beri her yaz Ayvalık-Altınova'daki yazlığımıza giderim. Burası benim için artık ikinci bir memleket oldu ve Altınova'yı çok seviyorum. Burada kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum. Son olarak Kasım ayı başında gittim ve yazdan kalma son günlerde 2 gün tadını çıkardım. Altınova'da olunca mutlaka uğradığım harika bir mekandan bahsetmek istiyorum. Sahilde en eski site olan Profesörler Sitesinin denize bakan yerinde olan "Arslan Restoran" ya da herkesin bildiği adıyla "Adil'in Yeri"...



Gündüz denize girenlere "Beach Club" olarak hizmet veren mekan akşam olunca restoran bölümüyle kumsalın kıyısında hatta içinde hizmet vermeye başlıyor. Burada deniz ürünlerinin en tazesini ve harika mezeleri bulabilirsiniz. Ama manzara mükemmel...




İşte tam kumların üstünde kurulan masada bizim grup... Burada aile ortamı ve sıcak bir hava yakalanmış. Servis mükemmel ve Adil bütün müşterileriyle tek tek ilgileniyor. Mutfakta elinin lezzetine hayran kaldığımız eşi Ayşegül hanım meze hazırlıyor ve balıkları pişiriyor. Mezelere ayrıca geleceğim ama balıklara değinmeden olmaz. Burada sadece günlük balık satılıyor. Balıkçılar tekneyle yanaşarak tuttukları balığı getiriyor. Ayrıca bölgede bolca çıkan ahtapot ve kalamar da taze taze geliyor. Tabii ki yoğun dönemde çiftlik balığı da oluyor ama size söyleniyor. Ben en çok tekir severim, balık balık gibi değil deniz gibi kokmalı derler burada aynen öyle kokuyor çünkü taze...





Mezelere gelirsek, her zaman söylediğim gibi beyaz peyniri iyi olmayan yerde rakı içilmez, burada peynir tam kıvamında. Yine "Yaz Mezesi" adını verdikleri içinde özel bitkiler olan karışım da meze olarak çok başarılı. Yanında tarladan domates ve biber de olunca değmeyin keyfime...



Meze işi önemli ve her geçen gün kendilerini geliştiriyor, yeni mezeler öğreniyorlar. Fava bol soğanlı ve tadı güzel, içinde acı biber olan yoğurtlu mezesi enfes, mevsiminde otlar mutlaka masanızda olmalı. Kızartması yağından dolayı hafif ve evdekinden farkı yok. Bütün mezeler doğru hazırlandığı ve lezzetli elden çıktığı için standartın üstünde. 



Kalamarı bacağıyla sevmeyen müşterilerin yüzünden güzelim bacaklar masaya gelmiyor ama aramızda anlaştık bundan sonra benim masama kalamarlar bacaklarıyla gelecek. Donmuş paket kalamar yiye yiye halkımız gerçek yerli kalamarı nasıl yiyeceğini bilmiyor. Son gidişimde bir önceki seferden sözü olan Ayşegül Hanım kalamar ızgara hazırladı. Ama kendi tarifiyle tadını daha da zenginleştirmiş ve domates sosu üzerinde servis ettiler, harika olmuştu. Kalamarlar yerli ve tadı güzel, isteyene kızarmış kalamar da tavsiye ederim. Bu arada karidesli böreği de atlamayalım, çok özel bir lezzet olmuş. 



Bu yaz yine menüye kattıkları bir yeni lezzet ise Kabak Çiçeği Kızartması olmuş. Dolma olarak yemeye alışkınız ama içine lor doldurularak yağda kızartılan kabak çiçeklerinin tadı bir başka oluyor. Bu ara sıcağı da ihmal etmeyin. 



Adil balık konusunda çok titiz. Bu nedenle balıklar hep taze ve pişirmesini de iyi biliyorlar. Burada deniz levreği ve deniz çipurası tercih ediliyor. Ben yazın tekir sonbaharda ise sardalye yemeyi seviyorum. 



Porsiyonlar bayağı kallavi geliyor. Bu nedenle balık yemek istiyorsanız mezelere fazla yüklenmeyin derim. Güzel ve sıcak bir ortamda nezih insanlarla birlikte bir gece geçirmek için buraya gelebilirsiniz. Ben 1 hafta kalırsam en az 3 kere uğruyorum. Fiyatlar gayet makul ve "sadece yazın çalışıp kışın acısını çıkartayım" mantığında değiller. Yemekten sonra kiremitte servis edilen fırında helva ile geceyi tamamlayın. 


Adres: Profesörler Sitesi sahili Tatlısu mevkii Altınova-Ayvalık 

1 yorum:

  1. Yıllardır gittiğimiz Adil'in yeri (Arslan Restaurant) Altınova'ya, bu sezon ilk defa gittim. Garsonların tavrından yemeklerin kalitesine kadar yaşadığım rezaleti kelimelerle anlatamam. Saatlerdir hala midem ağrıyor, personelin tavrından da ailecek psikolojimiz bozuldu. Neden bu hale gelmişler bir anda anlamadım, ama çok da umurumda değil, yeter ki benden uzak dursunlar.

    YanıtlaSil