CASA DEL VİN SANTO - FLORANSA

İtalya'da Roma'da kaldık ama günübirlik olarak Floransa'ya gittik. Sabah erken saatte Termini'den kalkan hızlı trenle 1 saat 20 dakikada Floransa'ya vardık. Roma tarih bakımından eşsiz bir şehir ama Floransa bence bambaşka. Şehirde dolaşırken kendinizi bambaşka bir çağda hissediyorsunuz. Hele bir de Dan Brown'un "Cehennem" romanını okuyanlara şehrin sokakları bir başka geliyor. 



Uzun bir yürüyüşle şehrin ara sokaklarını keşfettikten sonra turistlerin fazlaca gitmediği ve İtalyanların rağbet ettiği bir yer aramaya başladık. Meydanın içinden Dante müzesine giderken ara sokağın başında "Casa del vin Santo" bizi adeta buyur etti. Dışarıda masası olmadığı için turistler fazlaca oturmuyordu ama 31 derece sıcakta klimalı salonda oturmak daha iyi geldi. 



Burası tipik bir İtalyan restaurantı ve masaya oturur oturmaz hemen ne içeceğinizi soruyorlar. O sıcakta litrelik soda ve buz gibi bira en iyisidir. Burada tam pizza fırınının yanında oturduğumuz için önce pizza istedik. Ortaya tek bir pizza siparişi verdik. İtalya'da Porçini mantarlı Pizza yemeniz gerekiyor. Burada gerçekten iyi yapıyorlar. 



Ustamız özenle pizzayı hazırladı ve Porçini Mantarı çok ama çok lezzetliydi. 



İtalya'ya geldiğimiz ilk günden beri yiyemediğimiz deniz mahsüllü spaghetti için Floransa'yı bekledik ama iyi yapmışız. Yine ortaya gelen ve paylaşarak yediğimiz spaghettinin içinde inanılmaz taze midye,kum midyesi, sübye,kalamar,karides ve ahtapot vardı. İtalya'da bu spaghetti sosun suyunda haşlanıyor ve bu ayrı bir lezzet katıyor.



Uzun süre masada kalan İtalyanlar yemeklerini ağır ağır yiyorlar. Bize de daha fazla değişik çeşidin tadına bakmak ve biraz ayaklarımızın dinlenmesi için uzun süre oturduk. Son olarak yine ortaya İtalyanların spesyali Ravioli geldi. Bu lezzetin doruk noktası oldu. 



Floransa'da mutlaka gitmenizi tavsiye edeceğim bir mekan burası. Yemekte içecekler ile birlikte 48 Euro hesap ödedik. 

Via Porta Rossa, 15 50123 Firenze İtalya



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder