ADA RESTAURANT - CUNDA

Son yıllarda en beğenilen tatil bölgelerinden biri hiç kuşkusuz Cunda. daha önce de söylemiştim 37 senedir her yaz Ayvalık-Altınova'daki yazlığımıza giderim ve Cunda'nın keşfedilmemiş dönemini de çok iyi bilirim. Üstelik o yıllarda kara yoluyla gitmek mümkün değildi. Neyse Cunda son 10 yıldır revaçta ve güzelliğini korumayı başarıyor. Cunda'da deniz kenarındaki balıkçılar en fazla tercih edilen yerler. Bu balıkçıların içinde herkesin kendine göre beğendiği birisi mutlaka var ve kalite olarak hemen hemen aynı seviyedeler.




Ama ben uzun yıllardır tek bir yerden başkasına gitmiyorum. Balıkçıların sonunda ATM'lerin oraya doğru olan "Ada Restaurant"... Eski bir Rum evi korunarak kapalı mekanı oluşturulmuş, deniz kenarında ise çardağı bulunuyordu ama 2014 yılı başında alınan bir kararla Cunda'da deniz kenarındaki çardaklar yıkılarak alan açıldı. Yine de ön kısımlarında masalar da deniz kenarındaki kadar keyifli.



Buraya yazın giderseniz size tavsiyem balık mevsimi dışında olan az çeşitle balığa zaman harcamayın ve mezelerle karnınızı doyurun. Buranın farkı usülüne göre hazırlanan ve başka yerde olmayan mezeleri. Özellikle otları mutlaka deneyin. Kızotu ( Şevket-i Bostan), Hardal otu, Deniz Börülcesi ve Zogo gibi otlar harika. Ayrıca mevsiminde çiğ enginar salatasını tatmadan geçmeyin. Lor böreği de olmazsa olmaz. Otların karışık olarak hazırlandığı ve güveçte sarımsak ve domates sosuyla sıcak servis edilen Sıcak Ot ise tam bir şaheser...




Bu girişten sonra sıra kalamar ve ahtapota gelmeli. Izgara kalamar ve ahtapot benim tercihim. Özellilke ızgara kalamarı tavsiye ederim, burada yerli kalamar kullanılıyor ve her zaman taze olarak bulunabiliyor. Izgara Ahtapot ise tam kıvamında pişmiş olarak geliyor. Yazın bunları yedikten sonra balığa yer kalmıyor ama isterseniz taze balıklar emrinizde. Seveni vardır ama Cunda'ya gidince papalina yemek zorunda değilsiniz. Ama benim gibi Ekim-Kasım gibi yani balık mevsiminde de giderseniz aşağıdaki gibi barbunlar bulabilirsiniz.



Cunda'da benim favori mekanım Ada Restaurant mezeleriyle diğerlerinin önüne geçmeyi başarıyor. Bu ziyafetten sonra Taş Kahvede bir Türk Kahvesi ve karşısındaki meşhur Lokmacıdan alacağınız lokma ile geceyi tamamlayabilirsiniz. Hep söylüyorum Temmuz-Ağustos kalabalığı olmadan mevsim dışı burası daha güzel.

Adres: Cunda Sahil Boyu No: 27
Tel: 0266 327 1928

6 yorum:

  1. Böyle berbat hizmeti böyle berbat bir tadı başka hiçbiryerde görmek mümkün değil..

    YanıtlaSil
  2. Zeynep in mezeleri ,Huseyin in baliklari ve servis harikadir

    YanıtlaSil
  3. Hayatımda yediğim en kötü mezeler burada.Hiçbirşeyin tadı yok.Ekmek kıArtıp getirdiler leş gibi balık kokuyor sakın gitmeyin

    YanıtlaSil
  4. hayatimda yemegidim kazigi yedigim yerdir,pahali ve lezzetsiz balik yedim

    YanıtlaSil
  5. Bugün oradaydım 14ekim2017. Kalamar lezzetliydi, kıvamında pişirilmiş(25tl)midye tava çok iyi hazırlanmış porsiyonu bol(20tl)levrek oldukça küçüktü 200gram kadar 30tl yi haketmedi, iyi pişirilmişti. Biralar 15tl 33cc ilk. Bir porsiyon patates ve bir kase salata 35 TL ege ve akdenizin hiç yerinde bu kadar pahalı değil. Servis iyiydi, personel ilgili. Manzara fevkalade güzel. Sadece pahalı buldum.

    YanıtlaSil