Karabükspor-Gümüşhanespor için Karabük'e giderken "Önce Safranbolu'ya uğramalı" dedik ve rotayı bu tarihi dokusu hiç bozulmamış harika yere çevirdik. Konaklar insanın başını döndürecek kadar güzel. Acıktığımız zaman bize önerilen "Kadıoğlu Şehzade Sofrası" nın yolunu tuttuk. Bu arada tam 9 tane aynı isimde yer var biz 2 numarada yedik.
İlk olarak içinde mevsimine göre ıspanak ya da pazı ile kıyma ve soğan bulunan "Safranbolu Bükmesi" damağımızı şenlendirdi. Gerçekten çok hafif ve lezzetliydi.
Buranın mantarı meşhur olduğu içim "Kaşarlı Mantar" yemeden olmazdı. Mantarlar iyi pişmiş ve tereyağı ile tatlandırılmıştı.
Unuttuk ama ekleyelim. Yemek için masaya oturunca önce yukarıdaki gibi tereyağı ve bal masaya ikram olarak geliyor. Bal çok iyiydi...
Son darbeyi vurmak için "Ev Baklavası" ideal. Ama ben biraz şerbetini fazla buldum. Fena değildi.
Biz yemedik ama et sevenler "Kuyu Kebabı" da denemeli.
Fiyat-Kalite açısından 5 üzerinden 4 yıldız alacak olan Kadıoğlu Şehzade Sofrası makul fiyatları, tarihi atmosferi ve güleryüzlü servisiyle sizlere önerebileceğim bir mekan. Merkezde tam karakolun karşısında yer alıyor.
www.kadioglusehzade.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder